Rossz szokás, lefotózom az éttermekben feltálalt ennivalót. Persze stikában. Egyszer kétszer kiszúrták, s ahol nem ismernek ellenőrnek néztek. Kezdődött a konyhában a futkosás, rámolták a hűtőket és nem is gondoltam micsoda felesleges pánikot okoztam. Nos azóta óvatosan, csak észrevétlenül gyártom a képeket. Nos, ez a vadas igazi cseh knédlivel – ugye guszta – Hasek Richárd Teplicei vendéglőjében került az asztalra. Csak okoskodom – a Richárd a nagy író Hasek úr unokája. Aki kedvünkért Svejknek beöltözve várt minket az étterem előtt.
Csak úgy mondom – a mi vadasunk mártása valamivel jobb pikánsabb. Megszoktam. Ám az is lehet, hogy a megszokott korsó sör hiányzott még ehhez. Ugyanis ebéd után még öt órát kellett a gázt taposni Miskolcig, alkoholmentesen.