Keleti nyitás – a plázson magyar fürdőruhák jöhetnek szembe

Ki gondolná, hogy az orosz strandokon láthatjuk kézzelfogható jelét a keletre irányuló magyar export növekedésének? Az Elastic ’91 fürdőruhagyártó termékei jóvoltából ez megtörténhet!

Sikeresen mutatkozott be Moszkvában a magyar Elastic ’91 fürdőruha- és fehérneműgyártó. A kifutókról boltokba kerülhetnek a termékei, ugyanis egy német ruhaipari nagyvállalat oroszországi képviselete három évre exkluzív jogot szerzett az Elastic ’91 termékeinek bevezetésére és értékesítésére az orosz piacon. A 2015-ös kollekció hamarosan útra kel, több nagyvárosban tartanak további divatbemutatókat, illetve szakmai kiállításokra is elviszik a termékpalettát.

Az Elastic ’91 életében számottevő sikert alapos felkészülés előzte meg, melyben a Creative Expert Consulting üzletfejlesztési tanácsadócég segítette a társaságot. Az együttműködés része volt egy alapos piackutatás, szakmai vásárokon való bemutatkozás, és a lehetséges kereskedelmi partnerek felkutatása.

„Ma már a magyar tinédzserek is fújják a párizsi vagy a londoni divatot, de nagyon kevés a konkrét tudásunk az orosz piacról, így itt semmilyen beszállító sem támaszkodhat szimplán a megérzéseire, ehhez objektív elemzés szükséges, nem csak a fogyasztói igényekről, hanem a piaci mechanizmusokról is.” – meséli Füzesi Attila, a Creative Expert Consulting ügyvezetője. Mivel a tanácsadócég kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik a keleti piacokon, ezért bármilyen vállalkozás exportfejlesztési elképzeléseihez tud segítséget nyújtani – jelen esetben éppen fürdőruhák tárgyában.

A magyar, vagy az európai ízléshez képest harsányabb, díszesebb modellek forognak keleten, ugyanakkor az anyaghasználat tekintetében a legjobb minőséget és feldolgozást várják el mind az orosz, mind a kazah vásárlók. Az Elastic ’91 számára több bemutatkozási lehetőséget is szervezett a Creative Expert Consulting, ebben külön koncentráltak a divatcég oversize termékpalettájára is. Végül eredményt hoztak a piacfejlesztési lépések, így a német divatcég helyi vezérképviselete jóvoltából jövőre már magyar fürdőruhákban strandolhatnak az oroszok.