Karácsonykor is volt dolguk az állatmentőknek

Az ünnepek alatt is volt dolguk az állatvédőknek. Karácsony előtt nem sokkal az egyik eset egy Szeged-belvárosi társasháznál volt: kidobott, gyengécske, gubbasztó kislány kutyát kellett megmenteni. A kutyusban nem volt azonosító chip, az állatvédő egyesület a szerencsétlen jószágot biztonságba helyezte, a Karci nevet kapta. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy az év minden napján megtesznek minden tőlük telhetőt azért, hogy a bajba került állatok megmenekülhessenek.

Állatmentés Támogatása: az Orpheus Állatvédő Egyesület ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíteni lehet az állatok megmentését. Hívás esetén a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül) kell tárcsázni, majd az automata bejelentkezése után az Orpheus Állatvédő Egyesület kódját, a 99-et kell megadni! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600-as számra kell a 99 -et küldeni. Egy hívás vagy egy üzenet 250 Ft támogatást jelent az állatok megmentéséhez.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket: sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható házi kedvenc, mint amennyi felelős gazdajelölt van. A szaporított kiskutyák gazdához adása így nehézkes. Az utcára kitett, gyöngécske kutyát ha nem szedte volna össze az állatvédő egyesület munkatársa, a pusztulás várt volna rá. Az Orpheus évente 5-800 kutyát és cicát ment meg, az emberek értelmetlen és kínzó cselekményei fölött nem lehet napirendre térni – mondta el az állatvédő. Karci és társai is örökbe fogadhatóak, a www.ebangyal.hu oldalon lehet nézegetni a gazdira váró, mentett állatokat.

==========================
Orpheus Állatvédő Egyesület
orpheus