Elmentek – gyorsan változik a világ – utolsó dobása a Rossatom

Ismerők arcok. Az amerikai ügyvivő – magyarul írom a nevét  jó barát  Mister Goodfriend és mellette Csereklye Viktor vagy Swchezoff Dávid. Kinek, hogy tetszik. Ez a fotó nem is olyan régen készült. Szinte hihetetlen, hogy szalad az idő.  Ma már egyikőjük sincs a posztján.  Az ügyvivő családi okok miatt végleg távozott Budapestről, amiből szerintem annyi igaz, hogy távozott. Az ugyanis tarthatatlan lett volna, hogy az új nagy követasszonynak rivalizálnia kell a beosztott ügyvivővel, aki furcsa népszerűségre tett szert bizonyos körökben.

Schwezoff  – sosem tanulom meg, hogyan írja a a nevét – eltűnése előtt utolsó ténykedéseként  behívta még a Vörös hadsereg kórusát a Dohány utcai zsinagógába. A nívós előadás után viszont nagy taps kíséretében most önként kivonultak. Hazamentek. Ez a fellépés a budapesti gettó felszabadulásának évfordulóját tette emlékezetessé.  Állítólag harminc millióba került. Ha hetven évvel korábban jönnek többet is megért volna.

A képen beszélgetnek. S amikor ezt teszik nem is gondolják, hogy már csak néhány hetük van hátra. Mert ilyen az élet. Ma itt holnap meg már sehol. Sem.