ISMÉT TÉVED AZ ÁLSZAKÉRTŐ    – alaptalan a gyanú

Hadházy Ákos, LMP-s politikus az „Öveges program” körüli vizsgálatokkal kapcsolatban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján tévesen közölte, hogy a TÁMOP-3.1.3-10/1-2 és a TÁMOP-3.1.3-11/1-2 azonosító számú pályázati felhívás  kiírója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

 

Az említett felhívásokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség írta ki 2010 márciusában, majd 2012 februárban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014. január 1-től látja el az érintett projektek irányító hatósági feladatait, melynek kapcsán 81 db szabálytalansági gyanúbejelentéssel élt az Öveges Programra vonatkozóan.

A programmal kapcsolatos kifizetések leállítását nem indokolták a 4/2011. (I.28.) Korm. rendeletben előírt eljárásrend mentén lefolytatott szabálytalansági eljárások, hiszen azok nem a teljes programot érintették, valamint a kifizetés leállításával veszélybe kerültek volna azok a szabályos projektelemek is, amelyek több ezer diákot és több száz pedagógust segítettek.

 

Az antikorrupciós szakszóvivőnek nevezett politikus rendre hibás állításokat fogalmaz meg a fejlesztéspolitikai területtel kapcsolatosan, melyből arra lehet következtetni, hogy nincs tisztában az általa vitatott programokkal és pályázati kiírásokkal. Legutóbb 2016. február 25-én jelölte meg valótlanul a minisztériumot két egyetemi projekt kiírójaként.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ismételten felszólítja Hadházy Ákos LMP-s politikust, hogy hamis vádaskodással, megalapozatlan állításaival ne próbálja meg rossz színben feltüntetni sem a minisztériumot, sem a szakfeladatot ellátó államtitkárságokat.

 

 

  1. április 1.

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság

H-1054 BUDAPEST, HOLD U. 1.

+36 1 896 3974