Nyílt levél egy régi, országos barátomnak – a szantograf – profitorientált privát média , hírportál –  egyszemélyes mutatvány –  polgármesterek figyelem, itt kell jelentkezni

Kedves Nádassy József barátom,

vagy egyszerűen Kings Pityu, úgy ahogyan megismertük egymás a hatvanas években. A Földes Gimnáziumból vagy éppen a Forintról. Az a sok sok emlékezetes házibuli, hol itt hol ott amelyről sose hiányozhattál egy életre összehozott minket. A Nagy László köröd és az enyémhez hasonló grafomániád  sok tekintetben összeköt minket. A különbség talán annyi, hogy nekem megadatott, hogy hivatásszerűen azt csináljam amit szeretek. Írok. Pénzért és szórakozásból. Kurva rosszul esett az a nyilvános levél, amelyben szememre hányod, hogy Téged negligál a helyi sajtó, a rádió és a televízió. Hogy Téged elhallgattatnak stb. Ami nem igaz. Csak hát a média válogat, szelektál és szerkeszt. Minden nem kerül a nyilvánosság elé. Főleg nem kéretlenül. Az újságoknál vannak felelős szerkesztők akik eldöntik, mi, mikor érdemes nyomdafestékre. Képernyőre vagy sugárzásra.

Józsikám ami meg engem illett – a szantograf.hu – egy civil, politikamentes, független szórakoztató hír portál. Tulajdonképpen egyszemélyes mutatvány.  Akár Te is létrehozhatsz egy ilyet vagy hasonlót. Ma ilyen a világ.

Csinálj magadnak egy külön portált, ahol Te is kiélheted az exhibicionizmusodat.  Mindent feltehetsz, kirakhatsz, mindenkit megtámadhatsz, megdicsérhetsz saját szakálladra. Alig várom, hogy olvashassalak. Ám tudnod kell, hogy egy ilyen portál fenntartása, üzemeltetése nemcsak kemény munkával de költségekkel is jár.

 Esetemben alaphangon ez a szórakozásom havonta száz ezer forint. S még nem számoltam hozzá az önkéntes rabszolgaságom árát. Hogy naponta többször ránézek, működik e, frissítem, új anyagokat írok hozzá és figyelem mennyien s kik olvassák. Olvasnak. Válaszolok a levelekre és a megjegyzésekre. Az olyan pikírtekre s mint amiket Te írogatsz. A Kedves Erzsébettel.

Titeket senki nem negligál, csak a szerkesztő időnként szelektál, hogy az Olvasók kedvébe járjon. Ez ugyanis nagyon fontos. Esetemben havonta 35 -55 ezer látogatóm van. Ezek a sarokszámok határozzák meg a hirdetők hozzáállását. Ha sokan olvasnak, sokan hirdetnek nálam.  Első a reklám. Senki ne várja el tőlem, hogy az írásával elriasszam azokat akik fizetnek nekem a hirdetésekért. Ennyi, így kerek a történet.  S most jöjjön a reklám.  Sokan telefonálnak, hogyan kerülhetnek a szantograf.hu oldalra. Nos, 2 2192391 a számom, info@szantogram a mail címem.  Itt lehet rendelni érdeklődni. Olcsó, kis hirdetések tarifa árai – havi 5-10 ezer forintról indulnak. A cikkek valamivel drágábbak. Egy apró hirdetés egy hónapra 2 ezer forint. Természetesen minden számlával és utalással.

Tehát ha kedve adódik valamit itt elsütni, egy gyors banki utalás és sec perc olvassa a világ. Sokszor van aki követelőzik. Mondván az ő mondanivalója közérdekű. Ez a világ már nem az ami volt. A közérdekűséget az MTI határozza meg , s rajtuk keresztül jut el a médiába.

A gráf is egy privát profitorientált média.  Hatékony,  gyors és nagy látogatottságú. Ennek köszönhetem, hogy minden nap eggyel több régióbeli település címere kerül ki a gráf támogatójaként. Majd ha valaki erre koppint már is megjelenik a honlapjuk. Na erre várom még a kedves Polgármesterek jelentkezését.

/ Józsi fotóját a fészbukról vettem – Pityú ennél is jobban nézett ki anno/