A Harsona babgulyása csillagos jeles – a rántott csirkemell  nagyon deltás – Harsányban kísérleteztem – elsőre bejött a hely

Mostanában gyakran utazom Miskolc és Tibolddaróc között. A lehető legrövidebb út Harsányon vezet. A településen áthaladva egymást érik a csábító vendéglátóhelyek. Így aztán ha már nagyon kopog a szemem csak megállok. Igazából minden új hely rizikó. Induljunk ki abból, hogy az útmenti csárdák bármennyire is igyekeznek a vendégek többségét az átutazók teszik ki. Akiknek vagy bejön a konyha ízvilága vagy éppen nem. Úgy gondoltam kisérletezek – családostúl mentünk be a Harsonába. Elárulom, hogy minden szempontból jó döntés volt. Kellemes csalódás ért minket.  A csapatból senki nem panaszkodott mindenki elégedett volt és megállapítottuk az ár és az értékarány szokatlanul jó volt. Hadd mondjam el reklámcélból mit ettünk.

A babgulyás kifogástalan. Egy kis tejföllel akár Jókaivá is varázsolhatjuk. A csípős paprikát és a finom fehér kenyeret kérés nélkül tették az asztalra. A várakozási idő nem volt több nyolc percnél. Csak ezért érdemes oda visszamennünk.
Nagy unokám kedvence a rántott csirkemell. Úgy ahogyan a mamája csinálja. Hozzá sűrített paradicsom és apró uborka. Nos, ez az adag hihetetlen méretű. Mondtam is viccesen ez nem is csirke, ez egy turul mell. Két egymást követő napon ugyanezt rendelte, s mindkétszer hibátlan volt.
Ez egy féladag sertésborda – jeles – a csésze bableves után még sok is
Igaz, hogy kérés nélkül hozták, de tudni kell, ha sokáig tárolják feldarabolva elszáll az ereje.
Szemre is kívánatos
Vasárnap úgy estünk be, hogy előző nap egy esküvő volt a Harsonában. Ilyenkor rákérdezek, maradt e valami finomság a lakodalmasból. Mondjuk húsleves. Sajnos nem. A lagziban minden elfogyott. Kár.
Tessék bátran bejönni – Miskolctól néhány kilométerre van a Harsona . Ha jót akar érdemes belátogatni