Átriumklorid – avagy a színész ötször | Parti Nagy Lajos

Átriumklorid – avagy a színész ötször | Parti Nagy Lajos

Szereplők: Bíró Kriszta, Hevér Gábor  

Díszlet, jelmez: Tihanyi Ildi
Dramaturg: Marsalkó Eszter
VJ: Csiszár Mátyás

Rendezőasszisztens: Gáncs Nikolasz

Öltöztető: Lakatos Erika

Rendező: Néder Panni

Parti Nagy Lajos szövege öt kétszereplős jelenetből áll, amelyben egymástól teljesen független történeteket mesél el. Nagy virtuozitást igénylő feladat ez a két színész, Bíró Kriszta és Hevér Gábor számára, hiszen egyetlen este alatt számos különböző férfi és női szerepbe kell belehelyezkedniük, könnyedén ugrálva a különböző stílusok között. A színészi bravúrt gazdagítja még a minimalista térkoncepció, a rugalmas, játékosan alakítható díszlet.

Néder Panni, a fiatal rendezőnő szerint ez egy elképesztően szabad munka volt, ahol az alkotók lelkesedése és a közös gondolkodás vitte előre a munkát. A jeleneteket és a karaktereket is közösen találták ki. Parti Nagy nagyszerű, iróniával teli szövegét fantasztikusan interpretálják a színészek, miközben nagyon nehéz dolguk van, hiszen végig a színpadon vannak.

Az előadásban öt jelenet látható átlagos emberek legkevésbé sem átlagos életéből. A szereplők: a búcsúzkodó szerelmesek, a rejtélyes rituáléra készülő cinkostársak és a meghasonlott külvárosi házaspár soha nem találkoznak egymással. Sőt, senki mással sem, hiszen a jelenetek anyaga a magánélet legintimebb szféráiból származik. Hogy mégis mi közük van a figuráknak egymáshoz, önmagukhoz, hozzánk; hogy párhuzamosan élt magányos életeink valahogy összekapcsolódnak-e – erre keresi a választ az előadás.