Akarjuk e tudni az igazságot – tényleg vízálló e a karóránk – Zoli mester leteszteli a Szinvaparkban, a Rinderóra boltban

Ki ne tudná, hogy Miskolcon a Rinder óra – a Szinvaparkban – kínálja a legnagyobb választékot időmérőkből. Férfi, női és gyermekórákból itt lehet a legobban böngészni. Ráadásul Rinder György a tulajdonos maga is kedveli a divatos órákat így jó szemmel válogatja össze a kínálatot. Érdemes megnézni, hogy a karján éppen mi van mert akkor tuti, ez a legmenőbb fazon. Hiába az óra ma már kimondottan divatcikk. Hiszen az idő már a mobilokon és az okos telefon kijelzőjén is előttünk van.

Nos, most a héten egy különleges szolgáltatással lepték meg a vásárlóikat és a betérő nézelődőket. Herbák Zoltán órásmester hozott egy különleges mérőkészüléket, amilyet még magam se láttam a szervizekben. Ezzel a műszerrel minden órát száraz nyomáspróba alá lehet helyezni, s gyorsan megállapítható mennyi vízálló. Egy ilyen készülék hétszázezer forint és a vizsgálat Miskolcon a legolcsóbb, mindössze 2500 forint. Megéri mertjó tudni, hogy a bevált időmérőnk mennyire képes ellenállni a víz nyomásának és egyáltalán vízálló e még. A mester elárulta, hogy nem vízzel hanem levegő befúvással  tesztelik az órákat. Egy normális karórának öt bar nyomást kell kibírnia a gépben.

Egyébként a kimondottan vízállóak akár 10 bart is elviselnek minden gond nélkül. A teszteléskor azért csak ötig mennek mert ezután már apró hajszálrepedések keletkezhet az üvegén.

Zoli mester büszke a gépére
Csak óvatosan – de tutira kiírja a készülék az igazságot.