Szerencsi Tankerületi Központ  –  jótékonysági gálaműsor és bál – egy sérült fiatal rendőrnő megsegítésére

A Szerencsi Tankerületi Központ 2017. december 2-án rendezte meg II. Jótékonysági Gálaműsorát és Bálját, mely az advent jegyében, az összefogás, ajándékozás és az adakozás köré szerveződött.

A jótékonysági rendezvény célja volt a tankerületi központhoz tartozó négy járás köznevelési intézményeiben tanuló hátrányos helyzetű és kiemelkedően tehetséges diákok támogatása, valamint az elmúlt időszakban egy tragikus buszbaleset során súlyosan sérült fiatal rendőrnő megsegítése

 

A tavalyhoz hasonlóan, a célként kitűzött feladat megvalósításában rengeteg segítséget és támogatást kapott a tankerület.

Az idén hét tanuló részesült pénztámogatásban segítségképpen tanulmányaikhoz, melyet a Gála keretein belül Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója adott át a támogatottaknak, valamint átadta különdíját Koncz Ferenc, Szerencs város polgármestere is.

 

A Gálaműsor keretein belül Takács Bence Ervin, Kazinczy-díjas versmondó előadóművész, a Magyar Televízió müsorvezetőjének előadását és Zsédenyi Adrienn, többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas énekes előadóművész produkcióját hallgathatta meg a közönség, valamint a Szerencsi Tankerületi Központ Művészeti Csoportjának „Adventi gondolatok” című műsorát.

Az est háziasszonya Bényi Ildikó, az MTVA müsorvezetője volt.