Bölcs bagoly az intézet tetején – csodálatos rézveretű alkotás – aki ezeket a nagy madarakat szereti a békés bölcsességet áhítja

Néhai Takács Tibor barátom a Vécsecity Kastélyszálló volt tulajdonosa élt halt a baglyokért. A csodálatos hotel minden szegletében most is fellelhető az okos nagy madár. Tibor nincs egyedül ezzel a szenvedélyével. Azt tudom, hogy az elefántok – szám szerint ha legalább kilencen vannak szerencsét hoznak a gazdájuknak. Mi lehet a baglyokkal? Szerencsét, boldogságot, egészséget vagy bölcsességet hozhatnak a kedvelőiknek. Szerintem az utóbbit, hiszen az okuláréval szimbolizált kerekded szemű madarak egyben a békés nyugalmat is jelentik.

Ma vettem észre az óriás rézveretű baglyot – amelyet magam is kedvelek – a miskolci, Csabai kapui kórházban a Lithoterápiás intézet tetején.

Jól mutat. Azt is tudom – mert már Debrecenben láttam hasonlót – hogy, ezt csak Prím Zoltán a neves ötvös és grafikusművész készíthette. Ő az egyetlen aki ilyen minőségű színvonalas alkotásra képes.