Csak nem leszek eb – amikor a Népszava és a Napi.hu  egy sínen zakatol – majd jön az illetékes cáfolat- milyen tábla kellene a kapura

Kutya legyek, ha értem.

Ott voltam, amikor a kereszténydemokrata párt első élvonalbeli potentátjai Csiba Gábort búcsúztatták a megyei kórház éléről. Bejártuk a Csillagpontot és mindenki a legnagyobb elismeréssel méltatta a távozó főigazgató érdemeit. Még friss az élmény.

Majd az általam nagyra tisztelt  dr. Tiba Sándor alig, hogy elfoglalta a posztját fura módon nyugállományba helyezték. Állítólagos betegsége miatt, amit talán az orvosi titoktartás miatt még az érintettel se közöltek. Közben zajlik a speciális terápia. Olyan akar e róla beszélni módszerrel.  Hát persze, hogy ha valakit alaptalanul hoznak hírbe nincs más kiút, mint, hogy elmondja az igazát. S mivel mindenki tudja, megtapasztalta, ha másként nem szerettei betegségének révén, hogy a hazai egészségügy beteg. Súlyos állapotban van, alulfinanszírozottság gyötri és az orvos és ápolóhiányt még sok egyéb furcsa nyavalya tetézi. Egészségtelenül élünk, rengeteg a beteg és az élettartam növekedésével arányosan egyre több az ellátásra szoruló. Ráadásul idáig minden kormány csak az úgynevezett tűzoltásra fordított pénzt, paripát, s fegyvert. Itt említem meg, hogy a Miskolcra tervezett börtönkórház is egy mentőöv lett volna a Szentpéteri egészségügyi komplexumnak, hiszen a kiszemelt objektum máig is ott omladozik. S az intézmény befogadásával felpántlikázott milliárdos beruházás is elúszott egy rosszul felmért , elkapkodott politikai döntés következtében. Ezek után az ígéretesnek látszó választások előtt aligha hiányzik egy ilyen bili borogatás, egymásra mutogatás és tisztességben megőszült vezető orvosok meghurcolásának. Tanulságkén most az egyszer a Népszava és a Napi.hu ezzel kapcsolatos legfrissebb írását ajánlanám a figyelmébe. Igaz ellentmondások sorozata ütközik, de mi már a sorok között is tudunk olvasni. Hiszen végül már is itt van az illetékes közlemény!

 

 A cikk megjelenése után jelentkezett az Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Az ÁEEK szerint Dr. Tiba Sándor felsővezetői megbízása az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvényvonatkozó rendelkezései alapján került visszavonásra február 5-én.

a közlemény szerint Dr. Tiba Sándor felsővezetői megbízásának visszavonásával, illetve a kórház működésével kapcsolatos, a sajtóban megjelent információk alaptalanok.

Ilyenkor kitennék egy hatalmas táblát a kapura, a vélemények egyeztetésének idején a gyógyító munka zavartalanul folyik.