Hollandiából hozta a marihuanát -három személyt állított bíróság elé a Szerencsi Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette miatt

Egy 25 éves férfi, aki korábban Hollandiában dolgozott, mielőtt hazatért vásárolt mintegy fél kg marihuánát. Ezt Magyarországon kívánta értékesíteni. első alkalommal 2017 novemberében adott el ebből mintegy 100 grammot 170 ezer forintért Megyaszón egy 39 éves miskolci férfinak. Az eladásban segített neki 25 éves nő ismerőse is, oly módon hogy közvetített a vevő és az eladó között.

 

Második alkalommal a rendőrség tetten érte mindhármukat, amint a vevő gépkocsijában épp az üzletet bonyolították 2018 január elején. Ekkor mintegy 100 grammnyi marihuanát foglaltak le. Az eladó lakásán tartott házkutatás alkalmával tovább kb 70 gramm marihuanát foglaltak le.

 

A növényi törmelék hatóanyaga delta9 THC, ami kábítószernek minősül.

 

Az ügyészség mindhármukat gyorsított eljárásban állított a bíróság elé.

A Szerencsi Járásbíróság a napokban bűnösnek mondta ki őket. Valamennyiükkel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. A vevő esetében elrendelte pártfogói felügyeletét és külön magatartási szabályként, hogy vegyen részt kábítószer fogyasztását kezelő, gyógyító ellátásban.

 

Az ügyész az eladó és a vevő esetében súlyosításért fellebbezett végrehajtandó börtön büntetés érdekében. A nő büntetése jogerőre emelkedett.