Négytagú társaság támadt az intézkedő rendőrökre Mezőkövesd belvárosában
police

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség három férfival és egy nővel szemben

 

A két rendőr 2017 novemberében az esti órákban érkezett meg a Mezőkövesd belvárosában lévő utcába. Bejelentés alapján akartak intézkedni, mert e szerint egy férfi zaklatott, molesztált egy nőt. A helyszínen három erősen ittas férfi tartózkodott, akiket a rendőrök megpróbáltak igazoltatni. Ennek a három férfi ellenállt és trágár szavakkal szidalmazni kezdték az egyenruhásokat. Egyikük megpróbálta megütni a rendőrt, aki kézzel kivédte az ütést, de ekkor a másik két férfi ráugrott és a földre akarták teperni. Járőrtársa könnygáz alkalmazásával próbálta megfékezni a támadókat, akik azonban csak időlegesen hagytak fel az erőszakkal.

 

Az egyik férfit akarták épp megbilincselni a rendőrök, amikor a helyszínre érkezett élettársa. A nő hangosan szidta a rendőröket és megpróbálta megakadályozni az intézkedést. A rendőröket ruhájuknál fogva rángatta. Már éppen a gépkocsiba ültették volna a megbilincselt férfit, amikor a két másik férfi ismét a rendőrökre támadt, őket megpróbálta ellökni és társukat kiszabadítani.

 

Végül sikerült megfékezni a támadókat.

 

A korábban többször büntetett három férfival szemben, akik testvérek, az ügyészség börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, a nővel szemben felfüggesztett börtönt indítványozott az ügyészség.

A férfiak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalás kitűzését.