ITT A BIZONYÍTÉK: A SÁRGA MÁR PIROS VOLT – civil kocsikba rejtett kamera lebuktatja a szabálytalankodót

Azonnal rövidre lehet zárni az esetleges vitákat a civil rendőrautókba telepített kamerák segítségével Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.

A civil, azaz a rendőri jelleget nélkülöző szolgálati gépjárművekbe szerelt kamerák, illetve az általuk rögzített felvételek, a rögzítés helyszínén elkövetett bűncselekmények, szabálysértések bizonyítását támogatják. A rendőrök azokat, akik megszegik a közlekedési szabályokat, meg is állítják. Így például, azokat az autósokat, akik szabálytalanul előznek, átlépik a záróvonalat, vezetés közben telefonálnak, a leállósávot jogtalanul használják, a gyalogos átkelőhelyen nem adnak elsőbbséget, tilos jelzés ellenére haladnak tovább, nem használják a biztonsági övet.

A rendszerbe állított kamerák elsődleges célja a szabályszegők kiemelése a forgalomból, ez által a közlekedés biztonságának javítása.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain rögzített felvételeket az érintettek a helyszínen visszanézhetik, így bizonyossá válik többek között, hogy a sárga már piros volt.