Győzött az igazságszolgáltatás – Barkai László professzor hír és köszönő levele a volt kollégáknak –

Friss hír – Barkai László professzor levelet írt a kollégáinak – nem sértünk levéltitkot ha ezt teljes terjedelmében közzé tesszük. Majd azt is szeretnénk tudni mi lesz ezután.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Munkatársainak

 

Tisztelt Kollégák!

Mint ismeretes, a sajtóban is jelentős visszhangja volt annak, hogy Tiba Sándor dr. mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház mb. főigazgatója 2017. szeptember 20-án a 2020. december 31-ig szóló GYEK intézetvezetői megbízásomat visszavonta. Az esemény lebonyolítását Pap Tibor dr. orvos-igazgató végezte el. Tiba Sándor dr.-t időközben azonnali hatállyal felmentették, feladatait jelenleg hivatalból Pap Tibor dr. látja el. Jogaim érvényesítése érdekében az általuk vezetett intézmény ellen az illetékes Borsod-A.-Z. Megyei Munkaügyi bíróságon keresetet adtam be.

A bíróság 2018. május 31-én hozott jogerős ítéletében megállapította, hogy Tiba Sándor dr., mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház mb. főigazgatója által meghozott munkáltatói intézkedés, mellyel a Velkey László Gyermekegészségügyi Központra vonatkozó és érvényes intézetvezetői megbízásomat visszavonta jogellenes volt, így annak jogi következményeit viselnie kell.

Ezúton is köszönöm a támogatását minden kórházi munkatársamnak, akik a nyilvánvalóan jogellenes munkáltatói intézkedés kapcsán mellém álltak, illetve a jogerős bírósági ítélet megszületése óta folyamatosan gratulálnak nekem és méltatják az „igazságszolgáltatás győzelmét”.

Tisztelettel:

 

Prof. Dr. Barkai László

egyetemi tanár