Semmelweis nap Szikszón – védelmezik a kórházukat – a cél, hogy fennmaradjon

Semmelweis napot rendezett Szikszó Önkormányzata   az elmúlt hétvégén  a  településen dolgozó egészségügyi szakalkalmazottak és az ágazatot segítő dolgozók számára az Inkubátor Házban. A százhúsz meghívottat kulturális műsorral, vendéglátással  és helyi termékekből álló ajándékcsomaggal lepték meg.

Füzesséri József , Szikszó polgármestere nemcsak azért tartotta fontosnak ezt az  ünnepnek , mert ez egyben Semmelweis Ignác 200. születésnapja előtti tisztelgés is volt, hanem azért : akik az egészségügyben dolgoznak nagyban hozzájárulnak a Szikszón elő családok jólétéhez.  A legszebb és talán legnehezebb hivatás az egészségügyi dolgozóké,sok nehézséggel és persze örömmel is.  Szikszó Önkormányzatának rendkívül fontos ez az ágazat.

Ezért is dolgoznak azon , hogy az önkormányzat eszközeivel hozzájáruljanak a  fejlesztéséhez. Az sem titok, hogy védelmezik is a meglévő ,a városban működő intézményeket, a szikszói kórházat. Ha kell olykor a tiltakozáshoz  is nyúlnak, hiszen a város célja az : a szikszói kórház megmaradjon eredeti működési  állapotában.