Intézményvezetői értekezlet a Mezőkövesdi Tankerületi Központban  –  Síposné Horváth Anita Mezőcsát polgármestere volt a vendéglátó

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ 2018.augusztus 31.-én pénteken, a Mezőcsáti Egressy Béni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tartotta meg soron következő intézményvezetői értekezletét.

Vitéz Gábor Miklós a Mezőcsáti Egressy Béni Általános Iskola és Művészeti Iskola intézményvezetője köszöntötte a vendégeket, bemutatta az iskolát, majd a jövőbeni tervekről osztott meg néhány gondolatot.

Siposné Horváth Anita Mezőcsát város polgármestere bemutatta a települést, majd a városban végbemenő felújításokról beszélt. Hozzátette, hogy az önkormányzat az intézményeivel nagyon jó kapcsolatot ápol, és szívesen vesznek részt különböző rendezvényeken képviselő társaival együtt, ha meghívást kapnak.

Az iskola tanulói nagyon színvonalas műsorral kedveskedtek az értekezleten résztvevőknek. Énekeltek, hangszeren játszottak, táncoltak. Így egy kis ízelítőt kaphattak a vendégek az intézmény művészeti tagozatán folyó munkáról.

Az értekezleten a tanévkezdéshez kapcsolódó aktuális feladatokról esett szó. A Mezőkövesdi Tankerületi Központnak 18 db EFOP-4.1.3-17 pályázata került megvalósításra. A beruházás teljes költsége 750 millió forint. Ebből épület burkolások, tetőszerkezetek javítása, nyílászárók cseréje, tantermek festése, vizes blokkok felújítása, kültéri sportudvar kivitelezési munkái valósultak meg, hogy csak néhányat említsünk. A kivitelezési munkákat két cég nyerte el, ügyvezető igazgatóik tájékoztatást tartottak a munkák jelenlegi állásáról.

A nyári szünet ellenére feszített tempóban folytak, és jelenleg is folynak a munkák, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között megújult környezetben kezdhessék meg a 2018/2019-es tanévet.

A magyar Diáksport Szövetség részéről Viszlai István tájékoztatta az intézményvezetőket az újdonságokról illetve az új tanévben történt változásokról. Viszlai István kihangsúlyozta, hogy az MDSZ az Oktatásért felelős miniszterrel közösen hirdeti meg a diákolimpiai versenyeit, amelyek tanulmányi versenynek minősülnek és felvételi többletpontra jogosít az országos döntőkön elért I-III. helyezés. 2018/2019-es évben kizárólag kisebb sportági változások jelennek meg.

Bozsikné Vig Marianna a Mezőkövesdi Tankerületi Központ igazgatója beszámolt a Klebelsberg Központban illetve a Mezőkövesdi Tankerületi Központban bekövetkezett változásokról. Szó volt az E-napló kötelező indításáról, a pedagógus mobil applikációról, a KRÉTA program fejlesztéséről és kiterjesztéséről valamint bevezetésének kötelezettségéről.  Az értekezleten szó volt a Tankerületi Tanácsok megalakulásáról a delegáltak személyéről, valamint a tanács feladatairól.

A tankerület dolgozói tájékoztatást adtak a központban folyó munkáról, a költségvetést érintő jelenlegi helyzetről és feladatokról a 2019-es költségvetés előkészítésével kapcsolatban. A Határtalanul program keretében jelenleg 6 nyertes pályázat van, amelynek lebonyolítása hamarosan megkezdődik. A projektreferens továbbá tájékoztatta a megjelenteket az iskolagyümölcs és iskolatej programról, amely 2018/2019-es tanévben is rendkívül népszerű és sikeres a gyermekek körében. A tankerület üzemeltetési osztályvezetője tájékoztatást adott az informatikai eszközök beszerzésének sikeres lebonyolításáról.

F. Bacsó Bea