Indokolatlan agresszió egy tiszaújvárosi sörözőben- vádemelés

                

                   

 

 

 

 

A vádirat szerint, a két férfi 2020. január 18-án este egy tiszaújvárosi sörözőben italozott. A vádlottak egyike ittas állapotban a kiszolgáló pult előtt, minden ok nélkül belekötött egy közelében álló férfiba és egy alkalommal a fején megütötte. Ezt látva a másik vádlott is bekapcsolódott az eseményekbe, erőteljesen megragadta a társa által bántalmazott férfi felső ruházatát és elkezdte kirángatni a helyiségből a bejárati ajtó irányába, melyben azonban a férfi védelmében fellépő vendégek megakadályozták. Ekkor a vádlottak dulakodni kezdtek a cselekményüket akadályozni igyekvő személyekkel is, de eközben eredeti tervüket sem adták fel, folyamatosan próbálták megütni az általuk korábban bántalmazott személyt is. Végül a vádlottak belátták, hogy a túlerővel szemben nincs esélyük és távoztak a sörözőből.

 

A vádlottak cselekménye következtében sem a megtámadott férfi, sem a védelmében fellépő személyek nem szenvedtek sérülést.

 

A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

 

 

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és a felfüggesztés idejére pártfogó felügyelet intézkedés alkalmazására tett indítványt a bíróságnak.