CSATLAKOZÁS A MISKOLCI EGYETEM TERÜLETI INNOVÁCIÓS PLATFORMJÁHOZ -Ünnepélyes aláírás a Városházán
miskolc

 

A magyar kormány célja, hogy erősítse a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs aktivitást, minél jobban kiaknázza a kormányzat, az ipar és az egyetemek közötti együttműködésben rejlő lehetőségeket. Ebből az indíttatásból alakultak meg országszerte a nagy egyetemek köré szerveződő Területi Innovációs Platformok. (TIP)

A Miskolci Egyetem és a Nemzeti Kutatási- Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2019. novemberében az országban elsőként alapította meg a miskolci Területi Innovációs Platformot. A szerveződéshez azóta több mint 60 tag csatlakozott, kis-és középvállalkozások, nagyvállalatok és egyéb szervezetek.

A Platform munkáját a Miskolci Egyetem fogja össze és szervezi, keretein belül konferenciákat szervez, részletes információkat biztosít az aktuális hazai- és nemzetközi innovációs pályázatokról, és közvetlenül hozzáférhetővé teszi az egyetemi kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitásokat és szolgáltatásokat. A TIP ösztönzi a szereplőket az együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázására, a hálózatosodásra, az egyetemi kutatási kapacitások és infrastruktúrák kihasználására, a nagyvállalati és nemzetközi kapcsolatok kialakítására.

Miskolc MJV Önkormányzata, a Miskolc Holding és valamennyi tagvállalata támogatja és öszönzi a városban a kutatás-fejlesztési projektek megvalósulását, az innováció térnyerését, az érintett szerveztek összefogását. A támogatást most, a járványügyi helyzet enyhülésével formálisan is ki kívánja fejezni, ezért Miskolc MJV Önkormányzata, a Miskolc Holding Zrt, és valamennyi tagvállalata- MVK Miskolci Városi Közlekedési Zrt, Miskolci Városgazda Nonprofit Kft, MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft, MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft, Miskolci Fürdők Kft, MIPRODUKT Kft, MIREND-Sec Miskolc Rendjéért Vagyonvédelmi Kft, MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft, Miskolci Felnőttképző Központ Kft, valamint a MIREHU Nonprofit Kft csatlakozik a Miskolci Egyetem Terülei Innovációs Platformjához (TIP).

A csatlakozási dokumentum aláírásával az Önkormányzat azt kívánja hangsúlyozni, hogy minden erejével és kapcsolatrendszerével támogatja az együttműködést és szeretné, ha Miskolcon az egyetemre támaszkodva erős kutatás-fejlesztési bázis alakulna ki és megvalósulhatna a tervezett Science Park.

A várost és az aláíró szervezeteket az együttműködésben a Miskolc Holding Zrt. újonnan megalakult Innovációs Igazgatósága képviseli. Az Innovációs Igazgatóság „egykapuként ” működve kapcsolatot tart az érintett intézményekkel és mindent megtesz annak érdekében, hogy a legmodernebb technológiákat és legújabb fejlesztéseket Miskolcra telepítse.

Bízunk abban, hogy a város és cégeinek csatlakozása segíteni fogja kutatás-fejlesztési projektek megvalósulását, a fejlesztésre, hatékonyságnövelésre ösztönző vállalkozói környezet megteremétését, és példaértékű lesz a térség többi innovációs szereplője számára.