Tömeges oltás – parkolási tanácsok – egyirányú behajtás  Miskolcon

 

 

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház április 26-27, és 28-án nagy számban végez oltásokat, amelynek során csaknem 16 ezer állampolgárt oltanak be COVID-19 elleni védőoltással – olvashatjuk az intézmény honlapján.

 

Az ezzel kapcsolatos tudnivalók a következők:

 

  • Az oltásra vagy a háziorvos delegálja az állampolgárokat vagy a https://www.eeszt.gov.hu; webfelületen lehet előzetesen regisztrálni.
  • Kérjük, aki csak teheti, ne gépkocsival érkezzen a kórházba. Bár a Rendőrség közreműködésével mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gépkocsival érkezőket megfelelő módon irányítsák és a parkolásról gondoskodjanak, ezzel  együtt számolni kell forgalmi akadályok kialakulására is.
  • A kórház fő útját egyirányúsítják. Behajtani a Blaskovics utca felől tudnak majd, távozni a Sajószentpéter felé lévő (északi) kijáraton lehet.
  • Kérik, hogy az oltásra személyi okmányaikat (pl. Taj-kártyát), valamint az előzetesen kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot valamennyien vigyék magukkal.
  • Mivel az időjárás szélsőséges, kérik, hogy felső ruházatukat az időjárási körülményeknek megfelelően válasszák meg, ugyanakkor karjuk, válluk a kabát levételét követően könnyen szabaddá tehető legyen.
  • A megadott időpont előtt leghamarabb 15 perccel előbb érkezzenek, az oltási időpontot ne késsék le.

Külön felhívják a figyelmet a parkolásra.

Kérik az oltásra érkezőket, lehetőség szerint (amennyiben egészségi állapotuk és lehetőségük engedi) tömegközlekedéssel érkezzenek (maximum egy kísérő személy jelenlétével); gépkocsival történő érkezés esetén, ha módjukban áll, a kórházon kívüli parkolás lehetőségét válasszák, ugyanis az intézmény területén a parkolási lehetőség limitált.

Bár a kórház külön parkolókat, területet zár le az oltásra érkezők részére, ezzel együtt számítani kell torlódásra és parkolási nehézségekre. Éppen ezért tisztelettel kérnek mindenkit, lehetőség szerint a kórház kapuin kívül parkoljanak, aki csak teheti. Az intézmény közelében lakók pedig gyalogosan közelítsék meg az oltóhelyet.

Az intézmény területére történő belépést követően betegirányítók és katonák fogják az érkezőkez az oltópontra, illetve az oltóhelyekre irányítani.