Színes virágok díszítik a köztereket

 

 

 

A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda dísznövénykertészeti csoportja májusban kezdte el a 2021. évi egynyári növények ültetését a városban. A korábban elültetett kétnyári és hagymás virágok elvirítása után, a kertgondozás tavaszi időszakában kiemelkedő fontosságú munkálatokat végeztek a Városgazda dolgozói- gyomtalanítást, rotakapálást és az elhalt növények eltávolítását.

A napokban befejezték az egynyári virágok ültetését, közel 55 ezer tő kapott helyet a virágosítás során Miskolctapolca, Lillafüred, az Otthon tér, a Győri kapu, valamint a belváros virágágyásaiba. Ültettek záporvirágot, begóniát, büdöskét és zsályát is. Az ültetések a képviselői megrendelések teljesítésével kezdődött meg. Az önkormányzati képviselők az alábbi beültetéseket finanszírozták képviselői alapjuk terhéből: Révész Péter a Népkerti Vigadó előtt 5 db virágfát, valamint képviselői körzetében 10 db virágfát, Bartha György az Otthon tér ágyásait, Fodor Zoltán az Avasi gimnázium előtt 3 db virágfát és a Klapka utcai virágágyásokat, Dr. Kovács László a Csóka és Hegyalja utca virágágyásait, továbbá Szilágyi Szabolcs a Szentgyörgy úton 10 db virágfa beültetését támogatta képviselői alapjának terhére.

 

Bartha György, Bazin Levente, Fodor Zoltán, Gazdusné Pankucsi Katalin, és Dr. Nagy Ákos önkormányzati képviselők körzeteibe pedig kaspóba ültetett muskátlik lettek kihelyezve képviselői alapjuk terhére, mely magában foglalja a locsolást és utógondozást is.

Az ültetés befejeztével a dísznövénykertészeti csoport munkatársai foglalkoznak az utógondozással is. A szakemberek folyamatosan öntözik, és többször kapálással gyomtalanítják a virágágyásokat a nyár folyamán is, hogy a növények sokáig díszíthessék városunkat.