SZILVESZTER ÉJJELI RABLÁS, TÍZ PERCEN BELÜLI ELFOGÁS – MISKOLC BELVÁROSÁBAN

 2022. 01. 01., szo – 08:41

 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök Miskolcon azt a fiatalt, aki az alkalmi ismerőse mobilját elvette és csak verekedés árán akarta visszaadni.A Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 17 éves fiatalemberrel szemben.

Egy alkalmi ismerőseiből álló társasággal tartózkodott 2021. december 31-én az esti órákban a sértett Miskolc belvárosában. A 18 éves fiútól egy lány elkérte a telefonját, akinek oda is adta. A készülék az este folyamán a lány barátjához került, aki elkezdett rajta zenét hallgatni, majd amikor a tulajdonosa visszakérte a mobilt, a 17 éves fiú azt mondta, hogy verekedjen meg érte.

A sértettet a 17 éves fiatal és a társaság egy másik tagja közösen bántalmazta, majd elszaladtak a készülékkel együtt.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően, a kapott személyleírás alapján a járőrök tíz percen belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt, akinél az egyenruhások megtalálták a keresett telefont és annak tokjában a sértett személyes iratait is.

Az eljárás során a rendőrök azonosították a bántalmazásban résztvevő másik férfit is, az ő felkutatása és elfogása jelenleg is folyamatban van.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói a 17 éves fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, valamint kezdeményezik letartóztatását is.