Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy edelényi rendőr szabadidejében érte tetten, illetve fogta el azt a férfit, aki Boldván egy családi házba tört be.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Edelényi Rendőrkapitányság egy 38 éves boldvai férfival szemben. A gyanúsított 2022. szeptember 8-a előtt, Boldván a Mátyás király utcában több magánlakásba betört, illetve egy élelmiszerüzlet ereszcsatornáját is eltulajdonította. Az esetek során a férfi agancstrófeát, konyhai robotgépet, órát, lakásfelszerelési tárgyakat tulajdonított el.

Egy edelényi szolgálatirányitó-parancsnok 2022. szeptember 8-án az esti órákban kapott információt, hogy Boldván egy családi házban betörés van folyamatban. Mivel ezen a napon a rendőr szabadidejét töltötte, ezért értesítette telefonon a szolgálatban lévő munkatársait, és a megadott címen azonnal megjelent. Miután meglátta a házban a betörőt szolgálatba helyezte magát, és intézkedés alá vonta, majd visszatartotta őt a rendőri segítség kiérkezéséig.

Az elkövetőt a járőrök előállították az Edelényi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették.