A Külön Kezelt Intézményeknek és az Egyéb felhasználóknak január 1-től jelentősen csökkennek a távhőszolgáltatás díjtételei

2022.december 28-án jelent meg az energiaügyi miniszter azon rendelete, mely módosította a Külön Kezelt Intézmények távhőszolgáltatás hatósági hődíját 2023. 01.01. hatállyal.

 

A Lakossági felhasználók távhőszolgáltatásra vonatkozó hatósági díjtételei nem változtak, maradnak a 2014. október 01-től érvényes díjtételek.

 

A Külön kezelt intézmények (például: Önkormányzati intézmények, óvodák iskolák, kórházak, egyetem stb.) távhőszolgáltatásra vonatkozó hatósági díjtételei az alábbiak szerint változtak. Az alapdíjakban nem történik változás, a hődíj 44 százalékkal, a vízfelmelegítési díj ára 42 százalékkal csökken.

 

Az Egyéb felhasználók távhőszolgáltatásra vonatkozó díjtételek esetén az alapdíjak szintén nem változnak, a hődíj ára itt 54 százalékkal, a vízmelegítési díj pedig 59 százalékkal kerül kevesebbe január 1-től.

 

A MIHŐ Kft. még decemberben tájékoztatta az egyéb felhasználóit arról, hogy a 2023. január 1. napjától az egyéb felhasználóknak értékesített távhő díját a mindenkor hatályos Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletében meghatározott a Külön Kezelt intézmények részére legmagasabb hatósági árnak minősülő összegéhez igazítja.

 

Az új díjtételek a 2023. január 1-től kezdődő elszámolási időszaktól kerülnek alkalmazásra.