Skip to content

Karácsony Gergely hadat üzent a Hungaroringre helikopterező kiváltságosoknak

Karácsony Gergely hadat üzent a Hungaroringre helikopterező kiváltságosoknak
Karácsony Gergely hadat üzent a Hungaroringre helikopterező kiváltságosoknak

„Soha többet helikoptertaxit!” – írta egy nappal a Forma-1 Magyar Nagydíj után a főpolgármester, és a buszozást ajánlotta közösségi alternatívaként a dugótól tartó gazdagoknak.

Kikelt a hétvégi Forma-1-es futam idején tapasztalt fővárosi helikopterforgalom ellen Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint a közösség számára fontos események (például az utcabálok, a futóversenyek és a köztéri koncertek) azok, amik miatt a nagyváros lakóitól el lehet várni, hogy rövidebb időre lemondjanak a nyugalmukról.

Azt ugyanakkor nem tartja elfogadhatónak, ha néhány ember kényelme érdekében egy egész városnak kell feladnia a hétvégi nyugalmát.

Budapest lakói okkal háborodtak fel azon, hogy helikoptertaxik zúgtak a fejük felett. Amellett, hogy ezek felesleges környezeti terhelést okoznak, a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre

– írta a főpolgármester a Facebookon. Ehhez azt is hozzátette, hogy a főváros a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal tárgyal azért, hogy

a budapestieknek a jövőben ne bedugott füllel kelljen átvészelniük a Magyar Nagydíj hétvégéjét, vagy bármilyen más hasonló alkalmat.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Budapest és a Gödöllői-dombság felett idén is helikopterekkel telt meg az ég a Forma-1 Magyar Nagydíj hétvégéje alatt. Azok ugyanis, akik ezt megengedhetik maguknak, kb. 1000 euróért (380 ezer forintért) vehettek két főre szóló, retúr helikopteres utazást Budapest belvárosa (vagy a ferihegyi repülőtér) és a mogyoródi autóverseny-pálya közötti útvonalra.


Szántó István


Related article

Változások a miskolci fürdőkben

  A Miskolci Fürdők Kft. október 3-tól átmenetileg szünetelti fürdőszolgáltatásait az Ellipsum Élményfürdőben, mert a fürdőkomplexum kivitelezője folytatja a korábban megkezdett garanciális javításokat....

0 Comment

Ezt már olvasta?

No Image

április 14, 2022