Kazincbarcikai Városvédők- az ország legmagasabb helyi adóját fizetik az elnéptelenedő településen

Felszólítjuk Szitka Péter polgármestert és a kazincbarcikai baloldali többségű önkormányzatot, novemberben ne emelje tovább a lakosságot sújtó, Magyarország – egyik – legmagasabb helyi adóit!

Kazincbarcika, 2023.11.10. (Városvédők) –  Közeledik november hónap vége, amikor Dobrev Klára árnyékkormányának önkormányzati főtanácsadója vezetésével Kazincbarcika baloldali többségű önkormányzata, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, jelentősen emelheti, az országos viszonylatban is kimagasló, barcikai polgárokat sújtó helyi adókat.

2022-ben átlagban 33 százalékkal  emelték a lakosságot érintő adókat!

Kazincbarcika helyi adóerőképességét tekintve, a hasonló magas helyi adóbevételű települések listáján előkelő helyet foglal el. 2022-ben 8 milliárd forint folyt be a rohamosan elnéptelenedő város kasszájába, amely lakosonként 209.208 Ft bevételt jelentett.

A vállalkozásoktól beszedett sok milliárd Ft iparűzési-, a több száz millió forint építményadó bőven fedezné a város működését, ésszerű fejlesztését. A kiemelkedően magas helyi adóbevétel mellett, a baloldali hatalmi arrogancia megnyilvánulása a kazincbarcikai lakosokat országos szinten, az egyik legmagasabb helyi adókkal sarcolni.

A baloldali többségű önkormányzat Kazincbarcikát kizárólag haszonelven működteti. Az az önkormányzat által fenntartott intézmény vagy a közösséget érintő szolgáltatás, amely nem hoz hasznot, azt azonnal bezárják.

Az elmúlt években megszüntették a városi strandot, a mozit, a jégpályát, felszámolták a szociális lakáshálózatot, titokban, áron alul eladták a Balatonszepezdi Gyermek és Ifjúsági Tábort. Az állami támogatás megszűnése után, nem foglalkoztatták tovább a munkaerőpiacról kiszorult alacsony képzettségű munkaerőt.

A baloldali városvezetés 2022. szeptemberben végén többszáz millió forinttal támogatta a baráti, magántulajdonban lévő futball kft-t, október elsején pénzhiányra hivatkozva bezárta a városi uszodát, megakadályozva az iskolás korú gyerekek úszóoktatását. November bezárták a Művelődési Házat, a Könyvtárat és a Polgármesteri Hivatalt. November végén, több mint 30 millió Ft-ot fizetettek ki a városvezetés által használt luxusautók bérleti díjára, majd jelentős adóemelésekkel megsarcolták a városi lakosságot.

A baloldali városvezetés milliárdokat költ az úgynevezett „Kolorcity” brand kiépítésére, amely az elmúlt években semmilyen mérhető hasznot nem hozott Kazincbarcikának, ellenben alkalmas volt arra, hogy a visszásságokat elfedje.

Kazincbarcika gazdálkodása átláthatatlan, sűrű homály fedi. Az önkormányzat nem tesz eleget maradéktalanul a törvényben előírt közadatok nyilvánossá tételi kötelezettségének, amely cselekmény súlyosan sérti a lakosság alaptörvényben rögzített véleménynyilvánítási és ellenőrzési jogait.

Felszólítjuk a Szitka Péter polgármestert és a baloldali többségű önkormányzatot, fejezze be a lakosság sarcolását, november ne emelje tovább Magyarország egyik legmagasabb helyi adóit!

Felszólítjuk Szitka Péter polgármestert és a baloldali többségű önkormányzatot, a kazincbarcikaiak pénzéből ne a haveri cégeket juttassa jelentős bevételhez, hanem olyan beruházásokra költse, amelyek biztosítják a város jövőjét, növeli lakosságmegtartó erejét !

Felszólítjuk Szitka Péter polgármestert és a baloldali többségű önkormányzatot, haladéktalanul tegyenek lépéseket a város gazdálkodásának, közügyeinek átláthatóvá tételére a kazincbarcikai polgárok számára!

                                                                                                                    Kazincbarcika Városvédők