Avi/ujkelet.live

A háború 284. napja: A Hamász terrorszervezet által október 7-én túszul ejtett őrszemként szolgáló katonanők családtagjai kedd este nyilvánosságra hoztak felvételeket a lányaik fogságban töltött első napjairól.

A családtagok azonnali találkozót követelnek Binjámin Netanjahu miniszterelnökkel, és felszólítják, hogy fogadja el a túszok szabadulását lehetővé tevő tűzszüneti megállapodást, mielőtt a jövő héten az Egyesült Államokba utazna.

Naama Levi
Liri Albag
Karina Ariev
Daniella Gilboa
Agam Berger

„Követeljük Izrael kormányától, és különösen vezetőjétől, hogy nézzenek ezeknek a lányoknak a szemébe, próbálják elképzelni, mi történik velük és az összes elrabolttal 284 napja, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy mindannyiukat hazahozzák” – olvasható a Túszok és az Eltűntek Családjainak Fóruma nyilatkozatában.

A gázai határon lezajlott mészárlás első óráiban a biztonsági kamerákat figyelő női katonák közül 15-öt meggyilkoltak a Nahal Oz katonai bázison, hetet pedig túszul ejtettek és Gázába hurcoltak.

Liri Elbag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa és Naama Levy még mindig a Hamász fogságában vannak. Ori Megidist kiszabadította a hadsereg. Noa Marcianót meggyilkolták Gázában, holttestét a hadsereg megtalálta és Izraelbe szállította.

A Túszok és az Eltűntek Családjainak Fóruma májusban nyilvánosságra hozta a felvételt a túszul ejtésükről.

Déli front: A Katonai Hírszerzés, a Sabak belbiztonsági szolgálat és a Déli Parancsnokság irányításával vadászgépek csapást mértek terroristákra, akik az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete (UNRWA) egyik iskolájában tartózkodtak a Gázai övezet középső részén lévő Nuszeiratban. Az Izraeli Védelmi Erők szerint a terroristák a létesítményt az izraeli erők elleni támadások megtervezésére és végrehajtására használták.

A hadsereg számos intézkedést tett, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát, beleértve a légi megfigyelést és precíziós lőszerek használatát.

Különálló eseményként, drónnal csapást mértek a Palesztin Iszlám Dzsihád haditengerészeti erejének egyik század parancsnokára Khan Junesz nyugati részén.

A Hamász terrorszervezet vezette egészségügyi minisztérium 17 halottról és további 26 sérültről számolt be a támadás következtében, mely eltalált egy benzinkutat.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy vizsgálja a riportokat, melyek szerint számos civil megsérült a támadásban.


Északi front: Kedden dróncsapást mértek a Hezbollah terrorszervezet két operatívjára a déli-libanoni Manszuriban.

A terrorsitákat azt követően likvidálták, hogy látták őket elmenekülni egy posztról, ahonnan tegnap rakétákat lőttek ki Kirjat Smonára.


Besorozás: Az Izraeli Védelmi Erők délután bejelentette, hogy vasárnaptól megkezdi az első behívók kiküldését az ultraortodox közösség tagjainak.

,,A parancsokat az izraeli hadsereg azon tervének részeként adták ki, hogy elősegítse az ultraortodox közösségből besorozandók integrációjat a soraiba” – mondta a katonaság.

A hadsereg célja, hogy a társadalom minden szektorának tagjait besorozza, ,,mivel ez a néphadsereg, és tekintettel a jelenlegi megnövekedett műveleti szükségletekre és a biztonsági kihívásokra”.

The post A katonanők családjai új felvételeket tettek közzé gázai fogságuk első napjaiból first appeared on Új Kelet Live.