Avi/ujkelet.live

A háború 286. napja, déli front: A Sabak belbiztonsági szolgálattal együttműködésben az izraeli hadsereg légicsapással megölte a Hamász Sati Zászlóaljának mintegy húsz terroristáját, köztük nukbásokat, megfigyelőket és orvlövészeket.

Az akció során likvidálták Muhammad Abu Hatabot, a Sati Zászlóalj egyik szakaszparancsnokát, aki orvlövészkent szolgált. A háború során Abu Hatab számos orvlövész támadást hajtott végre az izraeli erők ellen, beleértve a július 9-i incidenst Gázavárosban az UNRWA főhadiszállásának közelében, mely a 21 éves Tal Lahat főtörzsőrmester halálát eredményezte, aki a Maglan kommandósa volt.

Tal Lahat főtörzsőrmester:

A légicsapásban likvidáltak egy nukbás terroristát, Iszmail Saksakot, aki részt vett az október 7-i mészárlásban.


Északi front: A nap folyamán izraeli vadászgépek csapást mértek a Hezbollah terrorszervezet terror-infrastruktúrájára Ain al-Tinehben, és két katonai posztra Dél-Libanonban.


Netanjahu VS Gallant: A Miniszterelnöki Hivatal tájékoztatása szerint Binjámin Netanjahu miniszterelnök írásban tájékoztatta Joáv Gallant védelmi minisztert, hogy nem hagyja jóvá egy tábori kórház létrehozását Izraelben azon gázai gyerekek ellátására, akik nem tudnak külföldön orvosi ellátásban részesülni.

A közlemény szerint Netanjahu jóváhagyásának hiánya miatt a tábori kórházat Izraelben „nem állítják fel”.

  • Izrael májusban átvette az irányítást a dél-gázai Rafah átkelő gázai oldalán, ami azóta zárva van, mivel Egyiptom elutasítja a megnyitást, amíg a gázai oldal izraeli kontroll alatt van.

Gallant hivatalán keresztül reagált, mondván, Netanjahu elfogadta a javaslatát, miszerint a komplex eseteket külföldre küldjék Izraelen keresztül. Gallant azt állítja, hogy a már két hete a Nemzetbiztonsági Tanácshoz fordult, hogy adjon ki utasítást az összes illetékes minisztériumnak, hogy működjenek együtt a tervben.

„A miniszterelnök világos eltökéltsége ellenére a védelmi miniszter javaslatának végrehajtására, a témáról szóló vitát törölték, és a Nemzetbiztonsági Tanács utasítását nem küldték ki.”

A sürgető döntés okán Gallant tegnap bejelentette egy ideiglenes tábori kórház létrehozását a Gázai övezet közelében a gázai gyerekek számára.

„Csak a védelmi miniszter tábori kórház létrehozásáról szóló utasítása után jutott eszébe a Nemzetbiztonsági Tanácsnak válaszolni a kérésére, és elfogadni javaslatát, hogy a komplikált betegeket Gázából Izraelen keresztül egy harmadik országba szállítsák” – mondta Gallant irodája.

The post 20 terrorista megölése Gázában, és Netanjahu vs Gallant first appeared on Új Kelet Live.