Avi/ujkelet.live

A háború 291. napja, északi front: ,,Egy gyanús légi célpont”, valószínűleg drón, lépett be tegnap este Libanonból az izraeli légtérbe, melyet elfogtak a légvédelmi rendszerek.

A szirénák aktiválódtak Galilea-földnyelv több közösségében. Sérülés vagy kár nem történt.

Izraeli vadászgépek hétfőn a Hezbollah terrorszervezet terror-infrastruktúráját támadták Ajta as-Sabban, egy katonai létesítményt Jaterben és egyéb terror-infrastruktúrákat Khiamban.

Mintegy tíz rakétát lőttek ki az éjszaka Libanonból Felső-Galileára, a lövedékek egy részét elfogta a Vaskupola rakétavédelmi rendszer. Sérülés nem történt.

A támadásért a Hezbollah terrorszervezet vállalta a felelősséget, mondván, több tucat rakétát lőtt ki az észak-izraeli Tzuriel közösségre, válaszul az izraeli hadsereg dél-libanoni támadásaira.

Szintén az éjszaka elfogó rakétát lőttek ki ,,egy gyanús légi célpontra” a tengeren Haifa partjai közelében. Mint később kiderült, téves azonosítás történt.

Izraeli vadászgépek az éjszaka a Hezbollah egyik fegyverraktárát támadták Ajta as-Sabban.

Továbbá terror-infrastruktúrákat támadtak Ajta as-Sabban és Hulában.

Szintén az éjszaka területeket ágyúztak Ajta as-Sabban ,,fenyegetések elhárítása” céljából.


Júdea és Szamária: Az izraeli hadsereg drónnal támadt terroristákat kedd reggel Tulkaremben.

A jelentések szerint a megöltek között volt Asraf Nafia, a Hamász katonai szárnyának parancsnoka a Tulkarem menekkültáborban és Mohamed Abu Abdo, a Fatah katonai szárnyának, az al-Aksza Mártírok Dandárok parancsnoka ugyanott.

Azt is közölték, hogy további három palesztin meghalt, köztük két fiatal lány.

Tegnap este a Menase Regionális Dandár hadműveletet indított a menekülttáborban lévő terrorista infrastruktúra ellen az izraeli hadsereg és a határrendészet több száz harcosának részvételével. A tevékenység egy része a terrorista infrastruktúrák ellen irányult, és olyan utak feltárására, ahol bombákat helyeztek el.

Az éjszaka folyamán tűzharc zajlott a terroristák és a harcosok között, egy terroristát lelőttek és megsebesítettek. Egy katonai buldózer áthajtott egy bombán, sérülés nem történt. Valamivel reggel 6 óra után több fegyveres ember gyűlt össze a táborban, és egy drón a levegőből támadta őket.

The post Rakéták és drón Libanonból, terrorelhárítás Tulkaremben first appeared on Új Kelet Live.