Avi/ujkelet.live

A háború 309. napja, déli front: Ma Gázavárosban az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak belbiztonsági szolgálat három precíziós lőszerrel csapást mért terroristákra a Hamász terrorszervezet egyik főhadiszállásán, mely az Al-Taba’een iskola épületében lévő mecsetbe volt beágyazva.

,,A hírszerzési vizsgálat nyomán jelenleg megerősíthető, hogy legalább tizenkilenc Hamász és Palesztin Iszlám Dzsihád terroristát sikerült likvidálni a támadással” közölte a hadsereg, megjegyezve, hogy ezek a terroristák izraeli katonák és Izrael Állam elleni támadások előmozdítása és végrehajtása érdekében működtek a létesítményből.

A hadsereg szerint a rakéták ,,nem okozhatták azt a kárt, amely megfelel a gázai kormányzati médiairoda áldozatokról szóló jelentéseinek”. A támadás után (baloldali kép) készült felvételek azt mutatják, hogy a környező iskolakomplexumban nincs jelentős kár.

A Gázai övezet Hamász által irányított polgári védelmi ügynöksége azt állította, hogy „a borzalmas mészárlásnak” több mint 90 halottja van. Számos nyugati diplomata, a túszok elleni fegyverszünetről szóló tárgyalások egyiptomi és katari közvetítője, valamint számos muszlim ország elítélte Izraelt a légicsapás miatt.

A Fehér Ház közölte, hogy „rendkívül aggódik” a légicsapás miatt, és további részleteket vár. Megjegyezte, hogy, továbbra is túl sok civil hal meg a gázai háborúban.


Északi front: Este tíz rakétát lőttek ki Libanonból Nyugat-Galileára. Az összes lövedék nyílt területeken landolt, sérülés nem történt. A hadsereg ágyúzta a támadások forrását.

A Hezbollah terrorszervezet vállalta a felelősséget a rakétázásért, mondván, Eilon közösséget vette célba Katyusa rakétákkal, válaszul az izraeli hadsereg legutóbbi dél-libanoni támadásaira.

A Hezbollah később este számos robbanó drónt küldött Libanonból Észak-Izraelre, azt állítva, hogy egy katonai bázist támadott Maghar mellett.

A Hezbollah azt állította, a hadsereg a Michve Alon bázist gyülekező helyként és hadianyagraktárként használja, és a támadás a tegnapi, Szidon melletti dróncsapásra válaszolt, amelyben egy magas rangú Hamász-tag meghalt.

A Michve Alon a hadsereg Oktatási és Ifjúsági Hadtestének kiképzőbázisa.


Helyzetértékelés: Az izraeli hadsereg este közölte, hogy Herci Halevi vezérkari főnök a hétvégén helyzetértékelést tartott Észak-Izraelben.

A rövid közlemény szerint Halevi pénteken az Északi Parancsnokság vezetőjével, Ori Gordin vezérőrnaggyal ellátogatott egy észak-izraeli hírszerzési bázisra, és tájékoztatták ,,az északi aréna hírszerzési helyzetéről”.

Halevi és Gordin az Északi Parancsnokság Cfáton lévő főhadiszállásán is találkozott, hogy megvitassák a hadsereg felkészültségét.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post A vádak után a hadsereg felfedte a megölt terroristák kilétét first appeared on Új Kelet Live.