Avi/ujkelet.live

Az izraeli női csapat ezüstérmet nyert szombaton a ritmikus gimnasztika döntőjében az olimpián, megszerezve Izrael hetedik érmét a párizsi játékokon, mely rekordnak számít az ország történetében.

A csapat 68 850 ponttal lett a második Kína mögött, amely 69 800 pontot kapott, míg a harmadik Olaszország lett 68100 ponttal.

Múlt szombatan Sáron Kantor ezüstérmes lett a női szörfvitorlázás döntőjében, majd Tom Reuveny az első helyen végzett a férfiaknál, megszerezve Izrael első aranyérmét a 2024-es párizsi olimpián.

Izraelnek összesen húsz érme van az olimpiák történetében, és Reuveny Izrael második olimpiai bajnok szörfvitorlása.

Edzője, Gal Friedman 2004-ben Athénban győzött, és 20 év után edzőként is ünnepelhet. Összességében Reuveny Izrael negyedik aranyérmese Friedman, Artem Dolgopyat tornász és Linoi Asram ritmikus gimnasztikázó mellett.

Szintén múlt szombaton Artem Dolgopyat, a címvédő, talajon ezüstérmet nyert.

Raz Hersko judós egy nappal korábban szintén ezüstérmes lett, miután kikapott a brazil Beatriz Souzától.

A párizsi játékokon az első érmet a 32 éves Peter Paltchik dzsúdós nyerte 1-jén a 100 kg alatti súlycsoportban, legyőzve a svájci Daniel Eichet. A szintén dzsúdós 24 éves Inbal Lanir ezüstérmes lett, miután kikapott az olasz Alice Bellanditól a 78 kg alatti súlycsoportban.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Megvan a 7. izraeli érem az olimpián first appeared on Új Kelet Live.