Avi/ujkelet.live

A háború 323. napja, déli front: A 7. dandár Deir al-Balach külvárosában több tucat terror-infrastruktúrákat rombol le és eddig több tucat terroristát likvidált.

A Jahalom elit harcmérnöki egység és a 82. zászlóalj lokalizálta és megsemmítette a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet alagútját, mely 500 méter hosszú volt.

A 77. zászlóalj harcosai terroristák hadi létesítményben mellényeket valamint gránátokat találtak.

A csapatok továbbá találtak egy megtöltött rakétavetőt is.


Északi front: A légvédelem délután elfogott ,,egy gyanús légi célpontot”, valószínűleg drónt, mely Libanonból lépett be Nyugat-Galilea területére. Sérülés nem történt.

Este legalább nyolc rakétát lőttek ki Libanonból a Golán-fennsíkra, a lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek. Sérülés nem történt.


Szamária: Ciszternába helyezett robbanóeszköz robbant fel szombaton az észak-szamáriai Avnei Hefetz zsidó telep mellett, az izraeli hadsereg csapatai közelében

Az izraeli hadsereg szerint a katonák a környék átfésülését végezték, amikor a bombát élesítették. Sérülés nem történt.

Az erők átfésülik a területet gyanúsítottak és további bombák után.


Zavargás Szamáriában: Egy biztonsági forrás szerint maszkos zsidók tucatjai Itamar telepről bementek Rudzseib palesztin faluba, ahol járműveket rongáltak meg, gyújtogattak és összecsaptak a lakosokkal.

A palesztinok kövekkel dobálták a zsidókat és a helyszínre érkező izraeli erőket. A harcosok a levegőbe lőttek és véget vetettek az incidensnek.


Zavargások Júdeában: Egy biztonsági forrás szerint körülbelül tíz álarcos zsidó telepes támadt palesztinokra Szuszija közösség közelében. Amikor a rendőrség a helyszínre érkezett, a randalírozók elmenekültek, letartóztatás nem történt.


Még mindig a területek: Az izraeli csapatok bementek a palesztin Kalkíliába, hogy felkutassanak két izraelit, akik a gyanú szerint bementek a városba. A város az A-körzetbe tartozik, a Palesztin Hatóság területe, az izraelieknek tilos a belépés.

A keresés során terroristák robbanóeszközökkel dobálták a katonákat, akik lövésekkel reagáltak és eltalálták az egyiket.

Az izraeli hadsereg szerint a páros magától távozott a városból.


Látogató: Az Egyesült Államok hadseregének legmagasabb rangú tisztje, Charles Q. Brown tábornok holnap Izraelbe látogat, hogy folytassa a koordinációt Irán és a Hezbollah terrorszervezet esetleges támadása előtt, idézett a Walla riportere egy izraeli tisztviselőt. Brown Jordániába és Egyiptomba is ellátogat.


Mindeközben Tel Avivban: Két 30 év körüli eritreai állampolgárt gyilkoltak meg szombaton reggel egy tömegverekedésben Tel-Avivban, a Levinsky utcában. További öt férfi megsérült, közülük kettő súlyos állapotban van. A rendőrség vizsgálatot indított az eset körülményeinek kiderítésére.

Az izraeli rendőrség közölte: ,,Vizsgálat indult a dél-tel-avivi, eritreai kormány támogatói és ellenzői közötti verekedés után, amely során két eritreait meggyilkoltak. A helyszínre nagy létszámú rendőri erőket vezényeltek, akik két arénát azonosítottak nyolc sérülttel. Egy rendőr, aki más rendőrökkel együtt gyorsan a helyszínre érkezett, és belefolyt az incidensbe, féltve az életét a levegőbe lőtt.”

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post PIDZS alagút, drón Libanonból és ha a háború nem lenne elég first appeared on Új Kelet Live.