Avi/ujkelet.live

A háború 331. napja, Júdea és Szamária: Terroristák reggel tüzet nyitottak egy rendőrautóra Tarqumija közelében, megölve három izraelit. Az izraeli erők hajtóvadászatot indítottak a terroristák után.

A Magen David Adom mentőszolgálat egy harmincas éveiben járó férfit és nőt kritikus állapotban, míg egy ötvenes éveiben járó férfit súlyos állapotban látott el a helyszínen. Később mindhárom áldozatot halottnak nyilvánítottak.


Terrorelhárítő művelet közben: Az Izraeli Védelmi Erők vasárnap este bejelentette, hogy a 20 éves Elkana Navon törzsőrmester Petach Tikváról, a Biszlamach-dandár 906. zászlóaljának egyik osztag parancsnoka elesett a szamáriai Dszeninben a Hamász terroristáival vívott tűzharcban.

A hadsereg előzetes vizsgálata szerint a csapatok razziát hajtottak végre a Palesztin Hatóság területén lévő városban és két terroristába ütköztek, akik a Hamász prominens tagjai. Tűzharc alakult ki az erők és a terroristák között, és az erők megölték mindkettőt.

Négy katonát találtak el a terroristák lövései, köztük Navont, aki belehalt sérüléseibe. Az egyik sérült harcos, egy tiszt állapota súlyos.


Látogatás: Herci Halevi vezérkari főnök tegnap helyzetértékelést tartott Dzseninben, az ott folyó terrorelhárító művelet közepette.

Dzsenin a hadsereg művelete után:

Halevihez csatlakozott a Központi Parancsnokság vezetője, Avi Bluth vezérőrnagy, a Júdea és Szamária Hadosztály parancsnoka, Jaki Dolf dandártábornok és a Menase Regionális Dandár parancsnoka, Ajub Kajuf ezredes.

,,Lebontjuk a terrorizmust, amely a júdeai és szamáriai menekülttáborokból ered” – idézte Halevit a hadsereg.


Likvidálás: Az izraeli hadsereg tegnap este bejelentette, hogy ccsütörtökön likvidálta a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet közép-gázai dandárjának parancsnokát, Muhammad Katrujt.

Katruj volt a felelős a Gáza középső részéről Izraelt célzó rakétatámadásokért és a Palesztin Iszlám Dzsihád izraeli civilek elleni terrorista tevékenységéért. Számos posztot töltött be a terrorszervezetben, köztük a dandárparancsnok-helyettes és hírszerző tiszt is volt.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Terrortámadás Tarqumija közelében – 3 halott first appeared on Új Kelet Live.