Avi/ujkelet.live

A háború 333. napja, déli front: A háború kezdete óta az Izraeli Védelmi Erők azon dolgozik, hogy megsemmisítse és semlegesítse a Hamász földalatti infrastruktúráját a Gázai övezetben.

A Gázai Hadosztály mérnöki egységei és az északi dandár a Jahalom elit harcmérnöki egységgel együttműködve, hírszerzési információk alapján, feltárt egy alagutat az észak-gázai Beit Lahijában.

A később megsemmisített járat több mint egy kilométer hosszú volt.

Az elmúlt hetekben megtalált és megvizsgált alagútban a csapatok fegyvereket, elektromos infrastruktúrát és felszerelések szállítására szolgáló síneket találtak.


Likvidálás: Izraeli vadászgépek délután hírszerzési információk alapján pontos csapást mértek terroristák egy csoportjára, akik egy parancsnoki létesítményben tevékenykedtek, mely a múltban főiskolaként szolgált Gázavárosban.

A parancsnoki létesítményt a Hamász terroristái terrorista műveletek tervezésére és végrehajtására használták az izraeli erők és Izrael Állam ellen.

A támadást megelőzően a hadsereg számos intézkedést tett, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát, beleértve a légi megfigyelést és precíziós lőszerek használatát.


Vakcinázás: Az izraeli hatóságok nyilvánosságra hozták a gázai gyermekbénulás elleni védőoltásról szóló adatokat.

A hadsereg Déli Parancsnoksága és a Védelmi Minisztérium palesztinokkal katonai összekötőként szolgáló egysége, a Kormányzati Tevékenységek Koordinátora a Területeken szerint vasárnap, a kampány első napján körülbelül 86 683 személyt oltottak be. Tegnap körülbelül 74 346-ot.

Az Egészségügyi Világszervezet Gázában megerősítette, hogy több mint 161 000 tíz év alatti gyermeket oltott be az övezet középső részén.

Az akció azután történt, hogy egy oltatlan, 10 hónapos, Gáza középső részéről származó csecsemő poliovírussal fertőződött meg, és részlegesen lebénult. Ő volt 25 év után az első eset az övezetben.


Váltás: A szárazföldi erők parancsnoka, Tamir Jadaj vezérőrnagy személyes okok miatt távozik posztjáról, közölte a katonaság.

Jadaj az elmúlt három évben töltötte be a posztot.

A hadsereg vezérkari főnöke, Herci Halevi altábornagy és Joáv Gallant védelmi miniszter jóváhagyta Jadaj kérését.

A tiszt egyelőre szabadságon lesz, majd később „jelentős posztokért” pályázik a hadseregben.


Északi front: A 869. egység erői kedden azonosítottak egy terroristát bemenni a Hezbollah terrorszervezet katonai épületébe a dél-libanoni Markaba térségében. Vadászgépek megtámadták az épületet, benne a terroristával.

Továbbá a vadászgépek a Hezbollah terror-infrastruktúráját támadták a dél-libanoni Rihanban.

Délután számos páncéltörő rakétát lőttek ki Libanonból Arab al-Aramse közösségre. Sérülés nem történt.

The post Alagút logisztikai funkcióval, likvidálás és rakéták Libanonból first appeared on Új Kelet Live.