Avi/ujkelet.live

A háború 359. napja: Az izraeli légierő vasárnap este támadást hajtott végre az Irán támogatását élvező hútik ellen Jemenben.

Az izraeli támadásban vadászgépek, légi utántöltők és felderítő gépek vettek részt csapást mérve a zsidó államtól 1800 kilométerre fekvő célpontokra.

A repülők a húti rezsim katonai célokra használt helyszíneit vették célba Hodeidahban és a közeli Rasz Isza kikötőben, Nyugat-Jemenben.

,,Az Izraeli Védelmi Erők erőműveket és egy kikötőt támadott, amelyeket olajimportra használnak. A célzott infrastruktúrán és kikötőkön keresztül a húti rezsim iráni fegyvereket szállít a régióba, és ellátmányt katonai célokra, beleértve olajat is” – olvasható ahadsereg közleményében.

A csapásokat az Izrael elleni közelmúltbeli ballisztikusrakéta-támadásokra válaszul hajtották végre.

Tegnap este a húti lázadók Jemenből indított föld-föld rakétájat fogta el az ország határain kívül a Nyíl rakétavédelmi rendszer. A támadás miatt aktivalódtak a rakétára figyelmeztető szirénák Tel Aviv nagyvárosi területén, Sfela régióban és Szamáriában.

A rakéta darabjai Tzur Hadassza közösség közelében landoltak, Jeruzsálem térségében. A repeszek kisebb károkat okoztak.

Szeptember 15-én szintén ballisztikus rakétát lőttek ki Jemenből Izraelre. Legalább egy elfogó eltalálta a rakétát, de nem semmisítette meg teljesen. Ehelyett a rakéta szétesett, és a robbanófej valamint más részek a földön landoltak. Az incidens közepette több kísérletet is tettek a rakéta nagy darabjainak elfogására, beleértve a nagy hatótávolságú Nyíllal és a Vaskupolával.

A becsapódások – feltehetően az elfogó rakéták repeszei – tüzet okoztak a Ben Semen erdőben, Kfar Daniel közelében nyílt területeken. A húti rakéta egy darabja a Modi’in közelében lévő vasútállomáson landolt.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Izrael légicsapást hajtott végre Jemenben first appeared on Új Kelet Live.