Avi/ujkelet.live

Észak Nyilai: Az Izraeli Védelmi Erők vasárnap megerősítette, hogy tegnap likvidálta Nabil Qaukot, a Hezbollah terrorszervezet Megelőző Biztonsági Egységének parancsnokát és a Végrehajtó Tanács egyik tagját.

Qauk közel állt a Hezbollah magas rangú parancsnokaihoz, és közvetlenül részt vett az Izrael Állam és polgárai elleni terrortámadásokban. Az 1980-as években csatlakozott a Hezbollahhoz, és szakterülete fontos tudásforrásának számított. A déli régió parancsnokhelyetteseként szolgált az operatív tanácsban, valamint a déli régió parancsnokaként és az operatív tanács parancsnok-helyetteseként.


Szíria: Szíriai riportok szerint kora délután Izrael légicsapást hajtott végre a nyugat-szíriai al-Kuszair város közelében.

Al-Kuszair a libanoni határ közelében található. Izrael megfogadta, hogy megakadályozza, hogy Iránból fegyvert csempésszenek a Hezbollahnak.

Az elmúlt napokban az izraeli hadsereg több csapást hajtott végre a szíriai-libanoni határon, hogy megakadályozza a fegyverek transzferjét a Hezbollahnak.


A háború 359. napja, déli front: Az 5. dandár harcosai az elmúlt hetekben a Gázai övezet középső részén, a Netzarim folyosón vannak bevetve, a 252. hadosztály alatt.

Az erők a Déli Parancsnokság mérnöki alakulatával és a Jahalom elit harcmérnöki egységgel lokalizáltak, megvizsgáltak és leromboltak egy 1 kilométer hosszú földalatti alagutat, mely a Gázai övezet középső részén, lakóházak közelében és polgári környezetbe volt beágyazva.

Az alagútban számos helység volt, melyek lehetővé tették a terroristák hosszabb távú tartózkodását. A járatban továbbá fegyvereket is találtak.


Még mindig Gáza: Az izraeli hadsereg kora délután drónnal célzott csapást hajtott végre terroristák ellen, akik egy parancsnoki helységben tevékenykedtek a Gázai övezet északi részén, melyet egy korábban iskolaként szolgáló létesítménybe ágyaztak be.

A létesítményt a Hamász terroristái terrorcselekmények tervezésére és végrehajtására használták az izraeli hadsereg és Izrael Állam ellen.

A hadsereg a támadás előtt számos intézkedést tett, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát, beleértve a légi megfigyelést és precíziós lőszerek használatát.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Likvidálás Libanonban, alagút megsemmítés Gázában first appeared on Új Kelet Live.