ITTAS ÉS BÓDULT SOFŐRÖK RENDŐRKÉZEN
police

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 12 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év első hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

A rendőrök a téli hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A megye útjain 2023. január 2-a és január 8-a között 60 közúti közlekedési baleset történt, ebből 1 esetben ittas, 1-ben pedig bódult sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 12 ittas, illetve 1 bódult állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.