Te is legyél rendőr! – Toborzó

A Magyar Rendőrség számára is fontos az utánpótlás megtalálása és felkutatása. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság toborzási programsorozatát 2014. november 13-án indította el a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában megtartott, toborzással egybekötött nyíltnapon. A toborzót dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, míg a vendégeket házigazdaként Bagi István r. ezredes a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatója köszöntötte.

A szervezők minden olyan érettségi előtt álló diákot vártak, akik pályaorientációjukban a rendőri hivatás, mint életpályamodell szerepet kaphat. A bemutatókkal egybekötött toborzón az érdeklődő tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphattak arra kérdésre is, hogy miért jó rendőrnek lenni. A programon bemutatkozott többek között a főkapitányság Bűnmegelőzési, Közlekedésrendészeti, Humánigazgatási Osztálya is. A rendészeti szakközépiskolában a diákok láthattak még önvédelmi bemutatót, megismerhették az úgynevezett szituációs kabinetet, de közelről szemügyre vehették a felvonultatott szolgálati gépjárműveket is.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság toborzótisztjei a közeljövőben felkeresik a megyei középiskolákat, hogy az érdeklődést mutató diákok választ kaphassanak további kérdéseikre a rendőri hivatással kapcsolatban.