Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező,
érdemes és kiváló művész legendás szakács hírében áll, aki nem csak főzni, de mesélni is nagyon szeret.
Idén, a 80. születésnapján született meg annak a könyvnek az ötlete, amely az Alexandra Kiadó gondozásában jelenik meg a jövő héten,
80 év, 80 recept, 80 történet címmel.
A kötet bemutatóját november 20-án (csütörtökön) 18 órakor tartjuk
a Nyugati téri Alexandra Pódiumon (1055 Budapest, Nyugati tér 7.),
ahol a Színművész beszélgetőtársa
Dr. Fodros István tiszteletbeli főkonzul, címzetes egyetemi docens, a Diplomata Magazin főszerkesztője és tulajdonosa lesz.
A szellemes írásokból megtudhatjuk hogyan barátkozott meg Bodrogi Gyula a pacalpörkölttel? Miért használták a mozifilmeket szállító fémdobozokat sütésre?
Mit ettek Törőcsik Marival, amikor egy Skodával megérkeztek Párizsba?
Ki volt az, aki 1956-ban több kiló naranccsal és banánnal lepte meg? Hogyan mentette meg az életét Ádám fia egy vadászaton?
Bodrogi Gyula mesél. Magáról, a családjáról, egykori kollégákról Gobbi Hildától Sinkovics Imréig, a főiskolai évekről, színpadi bakikról,
baráti összejövetelektől és persze vadászatokról.
Minden történet mellé kapunk egy receptet is. Mert a Bodrogiak szeretnek enni, de amit még inkább élveznek, az a főzés.