KMB: Látogatást tett a körzeti megbízott
Meglátogatta a kórházban a helyi körzeti megbízott azt az upponyi férfit, akit pár nappal ezelőtt megmentett a kihűléstől.

Mint arról korábban beszámoltunk az Ózdi Rendőrkapitányság upponyi körzeti megbízottja 2015. január 2-án a településen járőrözött, amikor 12 óra 10 perckor észrevette, hogy a Kossuth utcában az egyik ház kéménye a hideg időjárás ellenére nem füstölt. A rendőr tudta, hogy ott egy idős, magát nehezen ellátó férfi lakik, így bement a házba. A házigazda átfagyva ült a széken, a viszonyokat jól jellemezte, hogy a vizes vödrök is be voltak fagyva. A körzeti megbízott betakarta a férfit, majd azonnal tűzet rakott, időközben pedig értesítette a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították a kihűlés tüneteit mutató 77 éves nyugdíjast.

A körzeti megbízott 2014. január 6-án az ózdi kórházban látogatást tett a még mindig egészségügyi ellátásban részesülő nyugdíjasnál, aki köszönetét fejezte ki az őt megmentő rendőrnek.

A körzeti megbízott már korábban felvette a kapcsolatot a település polgármesterével, így már folyamatban van az idős ember állandó gondozásához szükséges feltételek megteremtése.

 

Fotó: Marosréti Ervin