Megújul a rendőrségi „flotta”

A rendőrség nagyszabású gépjárműfejlesztésbe kezdett, amely keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 73 autót kap. Az első 28-at csütörtökön adták át Miskolcon. Az ünnepségen részt vett Török Dezső, a megyei önkormányzat elnöke és dr. Kovács János főjegyző is.

A szemlére katonás rendben, hetes oszlopba álltak fel a Suzuki, Seat, Skoda, Audi és Mercedes típusú személyautók. Örömmel tapasztalhattuk, hogy a „flotta” egy részét a magyar ipar állította elő. Ezek a kocsik minőségben semmiben nem maradnak el a hasonló kategóriájú, külföldön gyártott járművek mögött.

Sokat vár a vezetés a járműpark megújulásától

Az ünnepségen a rendőri és megyei vezetők mellett részt vett Demeter Ervin kormánymegbízott is. Az előljárók bevonulását követően dr. Vereckei Csaba, rendőr dandártábornok, megyei főkapitány fogadta a jelentést. „Nagyon nagy várakozással és nagy örömmel érkeztünk ma ide”- kezdte beszédét a tábornok, aki jó gazda gondosságával nézte végig a felsorakozott járműveket és kollégáit, majd elégedetten kijelentette, hogy ebből profitálni fog az állomány és a lakosság is, mivel a munkafeltételek javulása hatással lesz a munka minőségére is. Hangsúlyozottan kérte a személyi állományt, hogy vigyázzanak a gépkocsikra és szolgálják ki azokat a lakossági igényeket, amiért kapták azokat.

[1407_0.jpg] 018-rendorautok.JPG

A közgyűlés elnöke beült egy új járműbe

„Az önök tevékenysége rendkívül fontos a megye, az ország számára”- vette át a szót Török Dezső. Emlékeztetett rá, hogy a polgárok a reggeli felkeléstől az esti lefekvésig találkozhatnak a szolgálatban lévő rendőrökkel, s ha problémájuk van számíthatnak rájuk. A  gépjárműpark megújulása Borsod-Abaúj-Zemplén megye közbiztonságát, közlekedésbiztonságát szolgálja.

[1407_3.jpg] 001-rendorautok.JPG

Szemlére sorakozva

[1407_2.jpg] 032-rendorautok.JPG

Jó a kapcsolat a megye és a rendőrség vezetése közt