Évet értékelt a miskolci rendőrkapitány
A Miskolci Rendőrkapitányság vezetője megtartotta évértékelőjét.

A Miskolci Rendőrkapitányság 2014. évben végzett munkáját értékelte 2015. március 4-én dr. Bogyay Ferenc r. ezredes, kapitányságvezető. Az elmúlt évet összegző állománygyűlés elöljárója Kovács Béla r. ezredes, megyei rendőr-főkapitány helyettes volt, aki a tavalyi év értékelésén túl meghatározta az idei év feladatait is.

 

Az ünnepi rendezvényt  a rendőri állomány és a meghívott vendégek, társszervek képviselői mellett, megtisztelte jelenlétével Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere is. A város képviselője  a polgárok nevében megköszönte a rendőrség munkáját, egyben hangsúlyozta az együttműködés fontosságát, és az állampolgárok megbecsülését.

Ezt követően az alpolgármester úr dicséretben és jutalomban részesítette 2014. évben végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként:

 

  • Márku László r. századost, a Bűnügyi Osztály Életvédelmi- és Államigazgatási Alosztály Körözési Csoport csoportvezetőjét,

 

  • Kovács Gergő r. zászlóst, a Diósgyőri Rendőrőrs járőrvezetőjét,

 

  • Bogáth István r. főtörzsőrmestert, a Közrendvédelmi Osztály segédelőadóját,

 

  • Lázár Krisztina r. törzsőrmestert, a Vasúti Rendőrőrs járőrét,

 

  • Kasnyik Zsolt r. törzsőrmestert, az Avasi Rendőrőrs járőrét,

 

  • Németh Alexandra r. törzsőrmestert, a Vasgyári Rendőrőrs járőrét.

 

Az eseményt megelőzően dr. Bogyay Ferenc r. ezredes tájékoztatta a helyi média képviselőit a Miskolci Rendőrkapitányság közbiztonság javítása és a közrend fenntartása érdekében 2014. évben tett intézkedéseiről és kiemelte az elért eredményeket. Előrebocsátotta, hogy a statisztikai mutatókat az elmúlt 10 év adataival vetették össze, melyek közül a legtöbb a tavalyi évben volt a legkedvezőbb. Az Egységes Nyomozati Ügyészségi Bűnügyi Statisztika (ENYÜBS) alapján a regisztrált bűncselekmények száma az egy évvel korábbi időszakhoz képest 20 százalékkal csökkent a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén. Mintegy 6 százalékkal nőtt a rendőrkapitányság kiemelten kezelt bűncselekményekkel kapcsolatos nyomozati eredményessége, emellett 18 százalékkal csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma. A szervezet a közlekedésbiztonság javítása területén is biztató eredményeket ért el, közel 6 százalékkal kevesebb közúti közlekedési baleset történt, mint 2013-ban.