Bécsben már karácsony – lesz e vásár a városháza előtt – az érzékenység nem nemzeti specifikus – megeszem e a svájci sipakom

Bécsbe beszökött a karácsony. A varázslatos hangulata. Csak Ady Endre meg ne lássa, hogy megint koppintok. A Geingrossban már minden szinten áll a feldíszített fenyő. Hogy az idén is lesz e a Bécsi városháza előtt karácsonyi vásár az még bizonytalan. Bár jómagam szívesen fogadnék, nagy tétre is, hogy tutira lesz. Itt viszont azt mondogatják, hogy az erre fordítható állami támogatás elúszott . Sokba fájt a migránsok befogadása, utaztatása kiszolgálása stb. Ráadásul sértené a más vallású frissen befogadottak érzékenységét. Ha ez igaz és nem csak valami rossz tréfa, ijesztgetés akkor megeszem a svájci sapkámat. Ha nem akkor viszont csak fel fel dobálgatom mint a kalapot szokás. 

Bécs legjellegzetesebb idegenforgalmi attrakciója ugyanis a Rathhaus előtt vásár. Sok minden hasznos dolgot ott se kínálnak, a kínai bóvlik minden bazárt elárasztanak, de a fagyos hidegben ott a legjobb a forralt bor és a langyos puncs. Lángossal. Ha ez kimarad az életünkből, s az idén nem toporoghatunk a szikrázóan jeges hóban akkor nekünk már annyi…..