Felfedeztük a Soós fotó optika kereskedést – Budapest szívében, Wesselényi utca 10. – itt drágán vesznek olcsón eladnak  – a gyűjtők Mekkája  – a főnök vágja a számokat

Az ember csak gyüjt, gyüjtöget. Minden kell ami csak megtetszik.

Amikor egy kütyüvel gazdagodunk, elcsodálkozunk, idáig hogyan is voltunk meg nélküle. Vettem kis masinát, nagyot, aprót, újat, régit mérőket, nagyítókat, rádiósakat , felhúzhatósat és napelemest.

Volt nyolcas, szuper nyolcas és dia vetitőm. Kis és nagykazettás lejátszóm és oda voltam mindenért ami elemes, csillogó és villogó. Mozog, zümmög, ketyeg és szép a kijelzője. Majd egyszercsak mindezt kinőttem.

Rájöttem ennyi kacattal aligha lehet együtt élni.Kerényi Laci barátom aki ezeket a csodálatos képeket gyártotta, felhomályosított – van Pesten a Wesselényi utca 10 szám alatt egy üzlet  a Soós kereskedés, ahol mindent megvesznek és ahol mindent megvehetsz amire idáig vágytál. ( www.soosfoto.hu) Telefonszámuk 06 1 3172341. Három teli börönddel jelentkeztem Soós úrnál. A főnök ránézésre vágta, hogy miért mennyit ad. Semmire nem mondta, hogy kuka, vigyem a francba. Vagy megszánt vagy ért hozzá. Az utóbbi a valószínű, mégis csak egy ismert műszaki kereskedő.

 Egy olyan forgalmas boltot vezet a belváros szívében ahol egymást érik a vásárlók. Fotó optikai ügyekben verhetetlen a tudása. Tudja melyek azok a masinák, öreg gépek amelyekre vadásznak a külföldi gyüjtők. Van nála több turkáló is amelyben fillérekért találunk magunknak való valamit amire már régóta vágytunk. Persze amit fél év múlva feleannyiért vissza is viszünk. 

Vittem néhány Polaroid gépet is
A jobb szélen és az alul látható kinyithatós gépek jelentették számomra az első igazi masinát.
Tessék választani, cserélni is lehet. Pajtást Szmenára, Zorkijt Werára, Kodakot Polaroidra
S értenek is ahhoz amit csinálnak
Soós úr megszabadított a táskarádióimtól is.
Aranyat érő bőrtokok. Valamikor a géphez ez is dukált
mozgó és diavetítő egymás mellett békességben.
Soós úr aki nemcsak elad vesz is. Drágán és még drágábban.
Itt kaphatók a hangulatos régi címtáblák

A fotókat Kerényi László gyártotta