Dokufotó a múltból – ni csak 1955 nyara a palotaszálló parkjában – Gyuri bácsi elhajtott egy angyalt – utána szabad elvonulást kapott

A kép nem ma készült . Pontosan 1955 nyarán a lillafüredi palotaszálló parkjában. Sose gondoltam volna, hogy akkor látom utoljára Édesapám unokaöccsét, Oswald Györgyöt, Gyuri bácsit a főváros akkor legismertebb nőgyógyász orvosát. Szüleim tudták, hogy búcsúzni jött. Egy fontos elvtárs lányánál el kellett hajtania az angyalkát. Ez akkoriban tiltott műtét volt. Gondolkodott megteszi nem teszi, megtette. A főelvtárs – amikor az ügy kiderült – mindent megpróbált Gyuri bácsira kenni. Ő nem tudott semmit, semmiről.  A doktor úr végül szabad elvonulást kapott, tekintettel arra, hogy a budapesti elit hölgytagjainak a kedvenc méhésze volt. Nem véletlenül. Másnap elszállt Nyugat Németországba ahol nem sokára egy komplett klinika tulajdonosa lett. Gazdag, nagyon gazdag híres orvos lett. Nem feledkezett meg a családjáról csak arról, hogy időközben megváltozott a nevünk. Harminc éven át keresett minket. Élete utolsó pillanatáig. Leszármazottai családja nem tud magyarul. Akad e valaki aki ismeri a történetét , esetleg Németországban élve megkeresné a leszármazottait.

Gyuri bácsi aznap egy távirányítós versenyautót hozott ajándékba. Drótos távirányítósat mert csak ilyen volt még. Estére sikerült elrontanom. A vízipisztolyt ott helyben vettük. Ni csak már ekkor is vonzódtam a militarizmushoz. Úgy látszik ez a génjeimben van. A rendészeknek ne tessék megmutatni mert a tárgyaláson ezzel elsőre pert nyernek. Dokumentum fotó.