Balhéztak a boron és a csirkeszárnyon –  összekaptak a testvérek – életveszélyt okozó testi sértés- kinéz egy felfüggesztett börtönbünti

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt emelt vádat egy 49 éves férfi ellen.

Itt kezdődött a vita a csirkeszárnyért

A vádlott férfi és testvére közös háztartásban élnek édesanyjukkal egy Sajómenti kis faluban. 2017 júliusában a vádlott otthon főzött, amikor testvére ittas állapotban hazaért. A két férfi veszekedni kezdett, mert a sértett nehezményezte, hogy testvére megsütötte a másnapra szánt csirkeszárnyat és megitta a bor jelentős részét.

A bűnjelek

A dulakodásnak is maradtak nyomai

A sértett felkapott egy konyhakést és a vádlott nyaka felé szúrt. A szúrás elérte a vádlott nyakát és mintegy 7 centiméteres vérző sérülést okozott. A férfiak anyja ekkor közéjük lépett, megakadályozva a további tettlegességet. A sértett letette a kést és a szobájába ment.

A vádlott megpróbálta elállítani a vérzést, majd miután ez többé kevésbé sikerült, bement testvére szobájába és egy székkel többször nagy erővel fejbe vágta.

Az életmentő unikum a kapun. Házszám helyett.

Az ütés következtében a sértett benyomatos koponyatörést és koponyaűri vérzést szenvedett. Még kijött a szobából, de rövid idő múlva eszméletét vesztette. Mentő vitte kórházba, ahol azonnali műtétet hajtottak végre rajta, megmentve életét. A sérülés ugyanis életveszélyes volt.

Oda a családi tűzhely melege

 

A most benyújtott vádiratban az ügyészség a vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A sértett ellen külön eljárás folyik az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt.