Ki nevet a végén – vagy jól titkolóznak, vagy mégis repül a repülőtér – nincs kompromisszum a horizonton

Több jó hír is felröppent a miskolci repülőtér jövőjét illetően. Azt is írták, hogy minden marad a régiben és a szárnyas lobbi győzött. Minek is egy újabb ipari park miközben a meglévők se teltek be. Jómagam is megkerestem néhány illetékest, szavahihető hírforrást, ám ők minden megegyezést cáfolnak. Vagy titoktartásra kötelezték őket annak reményében, hogy csak megtalálják a repülőklub új helyét. Természetesen egy dologban mindenki egyetért, hogy a mentőhelikopter bázis semmiképpen nem távolodhat el a megyei kórháztól.

Egyébként az ügyben járatosak azt hangoztatták, hogy a tárgyalófelek véleménykülönbsége csak tovább nőtt. A klub abban reménykedik, hogy minden áldozatvállalás nélkül maradhatnak, s tovább működhetnek, mint a szocialista érában.  Ezzel szembe a másik oldalon pedig képtelenek elismerni, beismerni, hogy az esetleg idetelepülő multik igénylik a közvetlen légi forgalomhoz a leszálló pályát. Lásd a kecskeméti repteret ahol még a felújításba is beszállt a Mercedes, mert szükségük van az odavezető légi folyosóra.

Miskolcon nem várható heppiend, áprilisban költözik a klub. Ha csak a most éppen bekeményített álláspontok tavaszra meg nem puhulnak. A helyzetet bonyolítja, hogy a jelenlegi városvezetés legfelsőbb szinten nem döntésképtelen. A sakkóra pedig ketyeg…