Innováció Tel Avivban: Az utcán hagyott kutyaürülék DNS-t megvizsgálva azonosítják be és büntetik meg a hanyag ebtulajdonost

ujkelet.live

Tel-Aviv innovatív módszert talált a kutyatulajdonosok kezelésére, akik nem takarítanak fel háziállataik után a város utcáin – tesztelik az ürülék DNS-ét, és postai úton bírságot küldenek a tulajdonosnak.

A városi tanács hétfőn jóváhagyta a DNS-adatbázis felállítására irányuló indítványt, amely kimondja, hogy a kutyatulajdonosoknak az engedély kézhezvételekor vagy megújításakor be kell nyújtaniuk háziállataik genetikai adatait – jelentette a héber nyelvű média.

A lépést az önkormányzat folyamatos és határozott harcának részeként hagyták jóvá annak biztosítására, hogy a helyi kutyatulajdonosok eltakarítsák háziállataik után az ürüléket.

A módosítást a törvénynek megfelelően a Belügyminisztérium elé terjesztik vizsgálatra.

Tel-Aviv-Jaffó rendelkezik az egyik legmagasabb kutya-ember aránnyal a világon, több mint 40 000 háztartásban van kutya. Lényegében minden tizenegyedik tel-avivi lakosnak van kutyája – jegyezte meg az Israel Hayom napilap a hír kapcsán. Az adatok szerint a kutyák tulajdonosai havonta átlagosan 500 kilogramm kutya ürüléket hagynak városszerte.

A város eddig is pénzbírsággal sújtotta a hanyag tulajdonosokat, és zacskókat helyezett el az ürülék összegyűjtésére a parkokban és a játszótereken, valamint tucatnyi kutyaparkot épített a város különböző területein.