Pénteken tartották Oroszországban a Krím annektálásának 8. évfordulójának ünnepségeit a moszkvai Luzsnyiki stadionban, ahol Vlagyimir Putyin is fellépett. Az orosz elnök egy 12000 eurós, azaz 4,5 millió forintos olasz, Loro Piana márkájú luxuskabátban beszélt a népéhez – írja a telex.hu.

Mindezt kiszúrták az olasz lapok is, mint a Messaggero vagy a Tempo, de a brit megabulvárlap, a Daily Mail is, illetve a Twitteren is rengetegen posztolják a kabátot, amely egyébként mintegy kétszer annyiba kerül, mint amennyi az orosz éves átlagbér.

A kabátválasztás nem csak azért érdekes, mert az amúgy sem túl nagy jólétben élő orosz átlagemberekre éppen egy elég kemény időszak vár összeomló rubellel, üres polcokkal, hanem azért is, mert a nyugati cégek kivonulása és a szankciók után a Kreml igyekszik azt bizonygatni, hogy a nyugati termékek nélkül is jól meglesznek Oroszországban.

Aligha hiszem, hogy az oroszok leleltározták Putyin öltözékét. A Luzsnyiki stadionban csápolok inkább azon morfondírozhatnak, miként fordulhatott elő, hogy ötperces szónoklat után megszakadt a tévés közvetítés. Egy biztos most nem szívesen lennék a felvételt vezető vagy éppen a tévétársaság vezetőjének helyében. Különösen azután, hogy az egyik műsorvezetőjük egyenes adásban protestált egy olyan háború ellen amelyről a Moszkvaiak nem is tudhatnak. Közben rámentem a Loro Piana honlapjára.  Hátha én is találok ott egy magamra való hacukát. Putyin az olasz cég reklámembere felkeltette az érdeklődésem, hátha egy ilyen márkás zoknira nekem is jutna a nyugdíjam emeléséből. Íme néhány apróság ami felkeltette az érdeklődésem.

Végig böngésztem, Moszkvában nincsenek jelen, üzletileg, persze rendelni bárhonnan lehet csak végig kell nyálazni a katalógusukat. Elképzelem Putyint a kandalló előtt, a kutyái körében ahol azon szörföl hol a legjobb golyóálló kékes színű átmeneti kabát. Majd a romai nagykövet még az éjszaka kinyitatja az áruházat és egy teljes szortimentet vesz ebből, mondván valamelyik csak jó lesz.
Ez egy olyan házi köntös – ha ilyet kapnék durcás lennék a családomra. Főleg ha meglátnám az árcéduláját.
Hahó megtaláltam Putyin kabátja alatt ebben a pulcsiban feszített. Kapaszkodjanak meg, csaknem annyiba fáj mint a kabát. Esküszöm a Hádában ugyanezt bagóért megveszem.
Ez is olyan Loro pinás …..15 ezer euró. Na ez amit nem mernék leadni a ruhatárba. A színházban ott tapogatnám az ölemben megvan e még.

Nos nem tudom, hogy van e ilyen márkaüzlet Budapesten.  Kell, hogy legyen , hiszen mifelénk is vannak sznobok. Ha most mégis kivonulnának a hazai piacról engem nem rázna meg. Majd megveszük mindezt a turkálóban.

Egyébként Putyin mindig is szeretett pózolni.  Vadászruhában, terepszínezetű katonai egyenfelszerelésben  vagy éppen fél meztelenül.  A lényeg, hogy csodálatos stáylistjei lehetnek – a hadseregben.  Legalább egy hadosztálynyi. Nem is lehet vele nehéz a munkájuk, átlagos magasságú és jó testalkatú, mondhatnám konfekcióméretű.